Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers

2024-11-14 Autorius Karolina Puodžiūtė

Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers
Sluoksniuotos tešlos sausainiai, dar žinomi kaip „Mini palmiers“, yra prancūziškos kilmės gardėsiai, pasižymintys traškia tekstūra ir subtiliu saldumu. Šie sausainiai puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio, o jų paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sluoksniuota bemielė tešla: Jei neturite bemielės tešlos, galite naudoti ir mielinę sluoksniuotą tešlą, tačiau sausainių tekstūra bus šiek tiek kitokia.
  • Cukrus: Vietoj baltojo cukraus galite naudoti rudąjį cukrų arba cukraus pudrą. Taip pat galima eksperimentuoti su cinamoniniu cukrumi ar net medumi, tačiau pastaruoju atveju sausainiai gali būti lipnesni.
  • Cinamonas: Jei nesate cinamono mėgėjas, galite jį pakeisti vaniliniu cukrumi, kardamonu ar net smulkintais riešutais.
  • Kiaušinis: Jei norite išvengti kiaušinių, aptepimui galite naudoti pieną ar augalinį pieną, tačiau sausainių blizgesys gali būti mažesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos atšildymas: Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad tešla yra visiškai atšildyta, tačiau ne per minkšta, kad būtų lengva su ja dirbti.
  • Cukraus įspaudimas: Kočėlu lengvai pakočiokite tešlą su cukrumi, kad cukrus geriau priliptų ir karamelizuotųsi kepimo metu.
  • Sausainių formavimas: Supjaustytus griežinėlius galite šiek tiek suploti, kad sausainiai būtų vienodesni ir tolygiau iškeptų.
  • Kepimo laikas: Stebėkite sausainius kepimo metu, nes kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės. Jie turėtų būti auksinės spalvos ir traškūs.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2000 kcal
  • Kalorijos viename sausainyje: apie 100 kcal 

Ingredientai

    ~20 sausainių:
    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
    • cukrus: 100 gramų (rekomenduojame įmaišyti trečdalį rudo cukraus)
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje, kol ji taps lanksti, bet ne per minkšta.
  2. 2. Cukraus ir cinamono mišinys: Sumaišykite cukrų su cinamonu. Jei naudojate ir rudąjį cukrų, sumaišykite jį su baltuoju santykiu 1:2.
  3. 3. Tešlos pabarstymas: Iškočiokite tešlos lakštą ant švaraus paviršiaus.
  4. 4. Vieną tešlos pusę gausiai pabarstykite paruoštu cukraus ir cinamono mišiniu.
  5. 5. Lengvai pakočiokite kočėlu, kad cukrus įsispaustų į tešlą.
  6. 6. Tešlos apvertimas: Apverskite tešlos lakštą ir pakartokite pabarstymo bei kočiojimo procesą su kita puse.
  7. 7. Tešlos susukimas: Nustatykite tešlos vidurio liniją. Abu tešlos kraštus sukite link vidurio linijos, kol jie susitiks centre, suformuodami dvigubą ritinėlį.
  8. 8. Sausainių pjaustymas: Gautą ritinėlį aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais. Jei pageidaujate, kiekvieną griežinėlį šiek tiek suploti.
  9. 9. Sausainių išdėstymas: Paruoštus griežinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus, kad kepdami jie nesuliptų.
  10. 10. Aptepimas: Kiaušinį lengvai išplakite ir teptuku aptepkite kiekvieno sausainio viršų. Jei norite, papildomai pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  11. 11. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  12. 12. Kepkite sausainius 15–20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  13. 13. Atvėsinimas: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
  14. 14. Santrauka:Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Mini palmiers“ yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka įvairioms progoms.

Zita Žeimelė

Dažnai pasigaminu prie kavos puodelio. Superiniai. ;)
Atsakyti
Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers
Apelsininiai sausainiai su aguonomis
(2)