Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers

Autorius apie receptą

Sluoksniuotos tešlos sausainiai, dar žinomi kaip „Mini palmiers“, yra prancūziškos kilmės gardėsiai, pasižymintys traškia tekstūra ir subtiliu saldumu. Šie sausainiai puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio, o jų paruošimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sluoksniuota bemielė tešla: Jei neturite bemielės tešlos, galite naudoti ir mielinę sluoksniuotą tešlą, tačiau sausainių tekstūra bus šiek tiek kitokia.
  • Cukrus: Vietoj baltojo cukraus galite naudoti rudąjį cukrų arba cukraus pudrą. Taip pat galima eksperimentuoti su cinamoniniu cukrumi ar net medumi, tačiau pastaruoju atveju sausainiai gali būti lipnesni.
  • Cinamonas: Jei nesate cinamono mėgėjas, galite jį pakeisti vaniliniu cukrumi, kardamonu ar net smulkintais riešutais.
  • Kiaušinis: Jei norite išvengti kiaušinių, aptepimui galite naudoti pieną ar augalinį pieną, tačiau sausainių blizgesys gali būti mažesnis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos atšildymas: Prieš pradėdami, įsitikinkite, kad tešla yra visiškai atšildyta, tačiau ne per minkšta, kad būtų lengva su ja dirbti.
  • Cukraus įspaudimas: Kočėlu lengvai pakočiokite tešlą su cukrumi, kad cukrus geriau priliptų ir karamelizuotųsi kepimo metu.
  • Sausainių formavimas: Supjaustytus griežinėlius galite šiek tiek suploti, kad sausainiai būtų vienodesni ir tolygiau iškeptų.
  • Kepimo laikas: Stebėkite sausainius kepimo metu, nes kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės. Jie turėtų būti auksinės spalvos ir traškūs.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2000 kcal
  • Kalorijos viename sausainyje: apie 100 kcal 

Ingredientai

    ~20 sausainių:
    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
    • cukrus: 100 gramų (rekomenduojame įmaišyti trečdalį rudo cukraus)
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Atšildykite sluoksniuotą tešlą kambario temperatūroje, kol ji taps lanksti, bet ne per minkšta.
  2. 2. Cukraus ir cinamono mišinys: Sumaišykite cukrų su cinamonu. Jei naudojate ir rudąjį cukrų, sumaišykite jį su baltuoju santykiu 1:2.
  3. 3. Tešlos pabarstymas: Iškočiokite tešlos lakštą ant švaraus paviršiaus.
  4. 4. Vieną tešlos pusę gausiai pabarstykite paruoštu cukraus ir cinamono mišiniu.
  5. 5. Lengvai pakočiokite kočėlu, kad cukrus įsispaustų į tešlą.
  6. 6. Tešlos apvertimas: Apverskite tešlos lakštą ir pakartokite pabarstymo bei kočiojimo procesą su kita puse.
  7. 7. Tešlos susukimas: Nustatykite tešlos vidurio liniją. Abu tešlos kraštus sukite link vidurio linijos, kol jie susitiks centre, suformuodami dvigubą ritinėlį.
  8. 8. Sausainių pjaustymas: Gautą ritinėlį aštriu peiliu supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais. Jei pageidaujate, kiekvieną griežinėlį šiek tiek suploti.
  9. 9. Sausainių išdėstymas: Paruoštus griežinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarp jų tarpus, kad kepdami jie nesuliptų.
  10. 10. Aptepimas: Kiaušinį lengvai išplakite ir teptuku aptepkite kiekvieno sausainio viršų. Jei norite, papildomai pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  11. 11. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
  12. 12. Kepkite sausainius 15–20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  13. 13. Atvėsinimas: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti ant grotelių.
  14. 14. Santrauka:Sluoksniuotos tešlos sausainiai „Mini palmiers“ yra lengvai paruošiami ir puikiai tinka įvairioms progoms.

Atsiliepimai

Zita Žeimelė

Dažnai pasigaminu prie kavos puodelio. Superiniai. ;)
Atsakyti
Sluoksniuotos tešlos sausainiai - Mini palmiers
Alfajores - sausainiai su karamelizuotu pienu
(1)
Citrininiai rikotos sausainiai
(5)