Balto šokolado kremo migdoliniai sausainiai

2024-04-13 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Balto šokolado kremo migdoliniai sausainiai
Ir štai pagaliau prisiverčiau aprašyti savo migdolinių sausainių macarons receptą. Gaminami jie mūsų virtuvėje jau seniai, o įrašo kaip nebuvo, taip nebuvo. Tad dabar rašau, nes gal kas susigundys ir iškeps savo šeimai jau šiandien, gi savaitgalis. 

Pamenu, kartą teko užsipirkti iš parduotuvės šių tokių sausainių, kai turėjo užsukti draugė, bet jie buvo tokie neskanūs, kad buvo net kiek gėda. Tad kitą dieną nusprendžiau, kad daugiau šių sausainių niekada nebepirksiu ir susiradau receptą, kuris dabar yra ištobulintas ir tikrai visada pavyksta. O jei man pavyksta, tai pavyks ir jums, patikėkite manimi. O balto šokolado kremas čia privalomas, jis yra tiesiog nuostabus. Labai rekomenduoju! :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 25 vnt. sausainių.

Ingredientai

    • migdolų miltai: 110 gramų
    • cukraus pudra: 225 gramų
    • sendinti kiaušinio baltymai: 125 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    Kremui: 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet migdolų miltus sumaišykite su cukraus pudra bei persijokite.
  3. 3. Kepimo skardą ištieskite su kepimo popieriumi bei paskleiskite išsijotus migdolų miltus ir dėkite į orkaitę maždaug 5 minutėms. Ištraukus iš orkaitės dar kartą persijokite.
  4. 4. Tada baltymus suplakite iki putų bei įmaišiusios cukrų dar kartą viską gerai išplakite iki standžių ir blizgių putų.
  5. 5. Sudėkite baltymų masę į dubenį su migdolais bei silikonine mentele lengvai iš apačios į viršų maišykite. Nepermaišykite.
  6. 6. Formuojant kepurėles iš šios masės turėtų sausainiukai šiek tiek išsilyginti. Jeigu tešla liks su kauburėliu vadinasi ji per kieta bei reikia dar maišyti.
  7. 7. Po to sudėkite masę į konditerinį maišelį bei ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos formuokite maždaug 3 centimetrų skersmens sausainiukus.
  8. 8. Paliekame kambario temperatūroje apdžiūti maždaug 60 minučių.
  9. 9. Įkaitiname orkaitę iki 155 laipsnių temperatūros bei kepame 13 minučių. Atvėsiname.
  10. 10. Kremui šokoladą susmulkiname kiek galima smulkiau. Aš pati tiesiog sutarkuoju su burokine tarka. Dubenėlyje pakaitiname grietinėlę su vaniliniu cukrumi, kol pradės kilti burbuliukai.
  11. 11. Nuimame nuo ugnies bei supilame ant šokolado. Paliekame 30 sekundžių ir tuomet su silikonine mentele gražiai išmaišome, kol šokoladas ištirps bei taps vientisas kremas.
  12. 12. Sviestą sutarkuojame bei įmaišome į kremą. Sviestas turi ištirpti, o kremo masė tapti vientisa. Supilame kavą bei dar pamaišome.
  13. 13. Dubenį su kremu uždengiame maistine plėvele (kad liestųsi prie kremo) bei dedame kelioms valandoms į šaldytuvą, kad gerai sušaltų.
  14. 14. Ant vienos macarons puselės dedame įdaro po 0,5 šaukštelio bei uždengiame kitų sausainiuku.
  15. 15. Dedame 60 minučių į šaldytuvą. Prieš patiekdamos palaikome kambario temperatūroje maždaug 20 minučių. Lepinamės!
Balto šokolado kremo migdoliniai sausainiai
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)