Ieškote greito ir paprasto deserto, kurį galėtumėte pasigaminti bet kurią dieną? Šie traškūs ir minkšti varškės sausainiai yra tobulas pasirinkimas, kai apima noras kažko saldaus, bet neturite daug laiko. Varškė suteikia šiems sausainiams ypatingą tekstūrą ir subtilų skonį, o cukraus sluoksnis išorėje sukuria malonų kontrastą su minkštu vidumi. Šie sausainiai puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Jei turite namuose varškės, tai jums nereikės papildomai vykti į parduotuvę - visi kiti ingredientai tikrai atsiras jūsų virtuvės spintelėse!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastos varškės galite naudoti grietininę varškę arba ricotta sūrį, tai suteiks sausainiams dar švelnesnį skonį.
- Jei neturite sviesto, galite pakeisti jį margarinu, nors skonis šiek tiek skirsis.
- Cukrų galite pakeisti rudu cukrumi arba kokoso cukrumi, taip suteiksite sausainiams kitokį aromatą.
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų arba pilno grūdo miltus (tačiau tuomet gali reikėti šiek tiek daugiau drėgmės tešloje).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Labai svarbu naudoti šaltą sviestą tiesiai iš šaldytuvo - tai padės išgauti traškią sausainių tekstūrą. Jei tešla tampa per lipni, įdėkite ją į šaldytuvą 10-15 minučių prieš kočiojant. Sausainius stenkitės daryti vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai. Jei mėgstate labiau traškius sausainius, kepkite juos ilgiau, o jei norite, kad vidus liktų minkštas - trumpiau. Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami cinamono į cukrų, kuriame voliojate sausainius.