Greiti varškės sausainiai

2025-03-14 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Greiti varškės sausainiai
Ieškote greito ir paprasto deserto, kurį galėtumėte pasigaminti bet kurią dieną? Šie traškūs ir minkšti varškės sausainiai yra tobulas pasirinkimas, kai apima noras kažko saldaus, bet neturite daug laiko. Varškė suteikia šiems sausainiams ypatingą tekstūrą ir subtilų skonį, o cukraus sluoksnis išorėje sukuria malonų kontrastą su minkštu vidumi. Šie sausainiai puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Jei turite namuose varškės, tai jums nereikės papildomai vykti į parduotuvę - visi kiti ingredientai tikrai atsiras jūsų virtuvės spintelėse! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje įprastos varškės galite naudoti grietininę varškę arba ricotta sūrį, tai suteiks sausainiams dar švelnesnį skonį. 
  • Jei neturite sviesto, galite pakeisti jį margarinu, nors skonis šiek tiek skirsis. 
  • Cukrų galite pakeisti rudu cukrumi arba kokoso cukrumi, taip suteiksite sausainiams kitokį aromatą. 
  • Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų arba pilno grūdo miltus (tačiau tuomet gali reikėti šiek tiek daugiau drėgmės tešloje). 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Labai svarbu naudoti šaltą sviestą tiesiai iš šaldytuvo - tai padės išgauti traškią sausainių tekstūrą. Jei tešla tampa per lipni, įdėkite ją į šaldytuvą 10-15 minučių prieš kočiojant. Sausainius stenkitės daryti vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai. Jei mėgstate labiau traškius sausainius, kepkite juos ilgiau, o jei norite, kad vidus liktų minkštas - trumpiau. Taip pat galite eksperimentuoti pridėdami cinamono į cukrų, kuriame voliojate sausainius. 

Ingredientai

    • Varškė: 180g 
    • Miltai: 230g 
    • Kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Sviestas (šaltas): 100g 
    • Druska: žiupsnelis 
    • Cukrus: pagal skonį (apie 3-4 valgomuosius šaukštus) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinsite orkaitę iki 190°C temperatūros ir paruošite kepimo skardą, išklodami ją kepimo popieriumi.
  2. 2. Šaltą sviestą ištrauksite iš šaldytuvo ir sutarkuosite jį burokine tarka į didelį dubenį.
  3. 3. Į tą patį dubenį sudėsite varškę ir žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišydami.
  4. 4. Subersite miltus ir kepimo miltelius į masę ir rankomis minkysite, kol gausite vientisą tešlos kamuolį.
  5. 5. Tešlą iškočiojate ant miltuoto paviršiaus maždaug 0,5 cm storio.
  6. 6. Naudodami formelę arba stiklinę, išspausite apskritimus iš tešlos.
  7. 7. Į lėkštę įberkite cukraus ir vieną sausainio pusę švelniai įspaudžiate į cukrų.
  8. 8. Skrituliuką perlenkiate per pusę, o tada dar kartą per pusę, suformuodami trikampį.
  9. 9. Viršutinę trikampio pusę dar kartą įspaudžiate į cukrų, kad gautumėte gražų blizgantį sluoksnį.
  10. 10. Paruoštus sausainius išdėliosite ant kepimo skardos, palikdami tarp jų šiek tiek vietos.
  11. 11. Kepsite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, stebėdami, kol jie gražiai paruduos.
  12. 12. Iškepusius sausainius išimsite iš orkaitės ir leisite jiems atvėsti ant grotelių.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Keto migdoliniai sausainiai
(3)
Paprasti šokoladiniai sausainiai
(9)