Kaimiški sausainiai (Senoviniai sausainiai su majonezu, gaminami per mėsmalę)

2018-11-07 Autorius Skanūs kąsneliai

Kaimiški sausainiai (Senoviniai sausainiai su majonezu, gaminami per mėsmalę)

Ingredientai

    • miltai: ~500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • majonezas: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilinis cukrus
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių cukrų gerai ištriname su minkštu sviestu. Dedame kiaušinį, vanilę, majonezą (į jį suberiame sodą) bei gerai maišome. Tuomet beriame miltų, tik nepadauginame. Privalo gautis labai minkšta, bet jau minkoma tešla.
  2. 2. Tada per mėsmalę su antgaliu sausainiams formuojame juosteles. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol taps aukso spalvos. Mėgaujamės!
  3. 3. Pastebėjimas: Jeigu mėgstate saldžiau, galite dar aplieti šokolado glazūra. Arba į tešlą beriame daugiau cukraus. Labai gardūs ir traškūs sausainukai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai

Ada Paukštytė

O koks sviestas? Kambario temperatūros ar ne?
Atsakyti

Birute Ramoskiene

Pamėginau, labai patiko :)
Atsakyti
Kaimiški sausainiai (Senoviniai sausainiai su majonezu, gaminami per mėsmalę)

Ad

Parašyta "ištriname su minkštu sviestu"
Atsakyti

Rasa

Geras receptas. Tobulas skonis. Ačiū.
Atsakyti
Kalėdiniai meduoliniai sausainiai
(25)