Šie avižiniai sausainiai su aguonomis (tešla ruošta su soda) gaunasi labai traškūs bei kvepia kukurūzų spragėsiais. Labai juos mėgstu, tad dalinuosi šiuo fantastišku receptu ir su Jumis.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 45-50 maži sausainiukai.
Ingredientai
minkštas kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
cukraus pudra: 100 gramų
avižiniai dribsniai: 150 gramų
miltai: 75 gramų
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
pakepintos aguonos: 40 gramų
druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sviestą išplakame su cukraus pudra iki purios šviesios masės.
2. Tuomet avižinius dribsnius sumaišome su miltais, soda, aguonomis bei druska.
3. Gautą mišinį suberiame į sviesto masę ir suminkome tešlą.
4. Tada iš tešlos suformuojame rutuliukus (imame ne daugiau kaip po arbatinį šaukštelį tešlos) ir išdėliojame į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas palikdamos tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis į šalis.
5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.
6. Tik iškepę sausainiai būna minkšti bei trapūs, todėl juos privalu atvėsti skardose. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.
Agnė
Paprasta, bet tikrai labai skanu. Mums patiko. :)
Atsakyti
Agnė
Atsakyti