Šiandien noriu pasidalinti nuostabiu receptu, kuris pavergė mano širdį ir skonio receptorius – tai Beatos įkvėpti sausainiai be kepimo miltelių "Obuolių skarelės". Šis receptas yra tikras atradimas tiems, kurie mėgsta autentiškus, naminius skanėstus be pridėtinių kildinimo priedų. Šių sausainių unikalumas slypi jų paprastume ir natūraliame skonyje – jie išsiskiria traškia, sluoksniuota tešla ir sultingais obuolių įdarais, kurie kiekvieną kąsnį paverčia tikru malonumu. Receptą atradau Beatos virtuvėje ir iškart supratau, kad privalau išbandyti namuose.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje įprastų kvietinių miltų galite naudoti speltų miltus, rugių miltus arba jų mišinį sveikesniam variantui.
- Jei neturite sviesto, galite pakeisti jį margarinu, tačiau tuomet skonis bus šiek tiek kitoks.
- Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu, graikišku jogurtu arba rūgščia grietine – tai suteiks tešlai kitokio skonio niuansų.
- Vietoje obuolių galite naudoti kriaušes, slyvas arba uogas pagal sezoną (braškės, mėlynės, avietės).
- Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kokosų cukrumi, medumi arba klevų sirupu naturalesniam saldumui.
- Cinamoną galima derinti su kitais prieskoniais: vanile, kardamonu, muskato riešutu, gvazdikėliais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus:
- Sviestas turi būti tikrai šaltas – tai užtikrins tešlos trapumą ir sluoksniuotumą.
- Tešlą minkykite kuo mažiau – pernelyg ilgas minkymas aktyvuoja glitimą ir sausainiai taps kieti.
- Obuolius rinkitės rūgštokas, tvirtos tekstūros – jie išlaikys formą kepimo metu (Antaniniai, Aidared, Jonagold veislės puikiai tinka).
- Prieš dedant įdarą, obuolius galite trumpai pakepinti su cukrumi ir cinamonu – taip jie bus dar aromatingesni.
- Paskutines 2-3 minutes galite kepti įjungę konvekcijos režimą, kad sausainiai įgautų gražų auksinį atspalvį.
- Iškepusius sausainius geriausia atvėsinti ant grotelių – taip jie išliks traškūs.
Atsakinėjama į Komentarą