Naminiai Digestive sausainiai su pasukomis

2025-04-02 Autorius oSkanu.lt

Naminiai Digestive sausainiai su pasukomis
Tokie sausainiai yra tikra klasika. Man jie itin patinka. Jie yra labai greitai padaromi, ne per saldūs, o jei aptepame šokoladu, tampa nuostabius desertu prie puodelio kavos arba arbatos. Jei neaptepti šokoladu, idealiai tinka sūrio pyragų receptams. Net daug geriau nei įprastinis “Gaidelis”.

Pastaba: Šiam receptui būtinai reikės dviejų rūšių miltų - pilno grūdo ir paprastų. Tokius ir naudojame, nes būtent pilno grūdo miltai suteikia tokio traškumo.

Privalumai: Itin greitai padaromi, tešla nelimpa, fantastiškai kočiojasi; uždarame inde galima laikyti net iki 3 savaičių.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Nors originalus receptas reikalauja pasukų, galite jas pakeisti kefyru, jogurtu ar net rūgščia grietine, praskiesta vandeniu. 
  • Cukrų galima pakeisti rudu cukrumi arba medumi. 
  • Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, nors sausainių tekstūra ir skonis šiek tiek keisis. 
  • Pilno grūdo miltus galima pakeisti ruginiais ar avižiniais miltais, tačiau būtinai išlaikykite santykį su paprastais miltais, nes būtent jis suteikia sausainiams būdingą tekstūrą. 
  • Šokoladui taip pat turite daugybę pasirinkimų - juodasis, pieninis ar baltasis šokoladas, visi jie puikiai tinka. Galite net eksperimentuoti su įvairiomis šokolado rūšimis ar pridėti šiek tiek druskos į ištirpintą šokoladą, kad gautumėte saldaus ir sūraus kontrastą. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Vienas svarbiausių šio recepto patarimų - naudokite tikrai šaltą sviestą. Būtent jis užtikrina, kad sausainiai išliktų traškūs ir purūs. Taip pat svarbu neperkepti sausainių - jie turi išlikti šviesiai auksinės spalvos. Perkepti sausainiai praras savo minkštumą ir taps per daug sausi. 
  • Jei norite, kad sausainiai būtų vienodo dydžio, naudokite sausainių formelę arba stiklinę. Taip pat svarbu išlaikyti vienodą sausainių storį – maždaug pusės centimetro, kad jie keptų tolygiai. 
  • Išimtus iš orkaitės sausainius palikite visiškai atvėsti prieš aptepant šokoladu. Jei bandysite aptepti dar šiltus sausainius, šokoladas gali ištirpti ir netolygiai pasiskirstyti. 

Ingredientai

    18 sausainių:
    • paprasti miltai: 125 gramų
    • pilno grūdo miltai: 55 gramų
    • cukrus: 60 gramų
    • kepimo milteliai: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • druska: ant šaukštelio galiuko
    • šaltas sviestas: ~115 gramų
    • pasukos: 55 gramų
    • šokoladas (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį suberiame abiejų rūšių miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius bei sodą.
  2. 2. Tada sudedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą. Rankomis padarome trupinius.
  3. 3. Supilame pasukas bei išminkome tešlą. Paviršių, kur kočiosite (pvz. stalo), pabarstome miltais.
  4. 4. Iškočiojame tešlą maždaug pusės centimetro storio.
  5. 5. Tuomet išspaudžiame apskritimus.
  6. 6. Sudedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. 7. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 18 minučių.
  8. 8. Išėmę atvėsiname.
  9. 9. Jei norisi sausainių su šokoladu, šokoladą ištirpiname (garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje) bei aptepame juo atvėsusius sausainius. Mėgaujamės:)
Sveiki sausainiai
(10)