Naminiai sausainiai roksai su razinomis

Autorius apie receptą

Sausainiai Roksai, ko gero yra žinomi tiek dideliam, tiek mažam. Ir aš vaikystėje jais dažnai mėgaudavausi, o po to pasimiršo viskas.

Tokių pyragaičių gimtinė yra Didžioji Britanija, bet dabar jie yra išplitę po visą pasaulį.

Antrojo pasaulinio karo metu jie buvo itin populiarūs, nes trūkstant maisto, juos buvo galima lengvai paruošti, kadangi yra naudojama mažiau kiaušinių ir cukraus nei kitiems kepiniams.

Išmėginkite tokius skanumynus prie arbatos puodelio, kaip tai daro britai gerdami savo popiečio arbatėlę. Tai nuostabus patiekalas, kurį galima gaminti kartu su vaikais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kvietiniai miltai: galima naudoti speltos arba viso grūdo miltus, jei norite sveikesnio varianto.
  • Cukrus: galima keisti ruduoju cukrumi, kokoso cukrumi arba klevų sirupu (reikia šiek tiek mažinti skysčių kiekį).
  • Sviestas: tinka ir augalinis margarinas arba kokosų aliejus, jei vengiate pieno produktų.
  • Razinos: galima pakeisti džiovintais spanguolėmis, pjaustytais džiovintais abrikosais arba šokolado gabalėliais.
  • Pienas: galite naudoti augalinį pieną (migdolų, avižų, kokosų ar sojų).
  • Vanilinis cukrus: vietoje jo galima naudoti natūralų vanilės ekstraktą (apie 1 arbatinį šaukštelį).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepimą razinas verta pamirkyti šiltame vandenyje ar arbatoje, kad būtų minkštesnės ir sultingesnės.
  • Svarbu sviestą naudoti šaltą, kad trupiniai būtų tinkamos konsistencijos.
  • Jei norisi traškesnių sausainių – kepkite juos kiek ilgiau, kol krašteliai švelniai paruduos.
  • Norėdami vienodesnių sausainių formų, naudokite ledų šaukštą tešlai kabinti.
  • Kepdami naudokite dvi skardas paeiliui – viena kepa, kita jau pasiruošta kitai partijai.

Ingredientai

    12 roksų:
    • kvietiniai miltai: 225 gramų
    • cukrus: 75 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • kubeliais pjaustytas sviestas: 125 gramų
    • razinos: 150 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 1 šaukšto
    • vanilinis cukrus: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet sumaišome miltus, cukrų bei kepimo miltelius. Į miltus sudedame kubeliais supjaustytą sviestą bei triname rankomis, kol susidarys trupiniai. Sudedame razinas bei patriname dar.
  3. 3. Tada kiaušinį išplakame su pienu bei vaniliniu cukrumi. Kiaušinio plakinį supilame į trupinių masę bei šaukštu išmaišome iki vientisos masės. Jei masė nelimpa, įpilame dar šaukštą pieno bei gerai išmaišome.
  4. 4. Po to su šaukštu kabiname tešlą bei dedame kauburėlius ant kepimo popieriaus. Tarp sausainukų paliekame tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis.
  5. 5. Kepame apie 15-20 minučių iki gražios auksinės spalvos. Atvėsiname. Skanaujame!
Naminiai sausainiai roksai su razinomis

Atsiliepimai

Aurika

Dariau griežtai pagal receptą, bet su roksais nieko bendro neturi, paprasti sviestiniai sausainiai gavosi, netikęs receptas, neprimena vaikystės, gaila
Atsakyti

man

Gavosi tas pats. Kaip sausainiai gal ir nieko, bet tikrai ne roksai. Cukraus galima dėti ženkliai mažiau.
Sausainiai Vilnius su glajumi
(5)
Sveiki avižiniai sausainiai
(2)