Autorius apie receptą
Sausainiai Roksai, ko gero yra žinomi tiek dideliam, tiek mažam. Ir aš vaikystėje jais dažnai mėgaudavausi, o po to pasimiršo viskas.
Tokių pyragaičių gimtinė yra Didžioji Britanija, bet dabar jie yra išplitę po visą pasaulį.
Antrojo pasaulinio karo metu jie buvo itin populiarūs, nes trūkstant maisto, juos buvo galima lengvai paruošti, kadangi yra naudojama mažiau kiaušinių ir cukraus nei kitiems kepiniams.
Išmėginkite tokius skanumynus prie arbatos puodelio, kaip tai daro britai gerdami savo popiečio arbatėlę. Tai nuostabus patiekalas, kurį galima gaminti kartu su vaikais.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietiniai miltai: galima naudoti speltos arba viso grūdo miltus, jei norite sveikesnio varianto.
- Cukrus: galima keisti ruduoju cukrumi, kokoso cukrumi arba klevų sirupu (reikia šiek tiek mažinti skysčių kiekį).
- Sviestas: tinka ir augalinis margarinas arba kokosų aliejus, jei vengiate pieno produktų.
- Razinos: galima pakeisti džiovintais spanguolėmis, pjaustytais džiovintais abrikosais arba šokolado gabalėliais.
- Pienas: galite naudoti augalinį pieną (migdolų, avižų, kokosų ar sojų).
- Vanilinis cukrus: vietoje jo galima naudoti natūralų vanilės ekstraktą (apie 1 arbatinį šaukštelį).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš kepimą razinas verta pamirkyti šiltame vandenyje ar arbatoje, kad būtų minkštesnės ir sultingesnės.
- Svarbu sviestą naudoti šaltą, kad trupiniai būtų tinkamos konsistencijos.
- Jei norisi traškesnių sausainių – kepkite juos kiek ilgiau, kol krašteliai švelniai paruduos.
- Norėdami vienodesnių sausainių formų, naudokite ledų šaukštą tešlai kabinti.
- Kepdami naudokite dvi skardas paeiliui – viena kepa, kita jau pasiruošta kitai partijai.
Atsiliepimai
Aurika
Atsakyti
man