Minkšti avižiniai sausainiai su džiovintomis spanguolėmis

Autorius apie receptą

Labai mėgstu tokius avižinius sausainius su spanguolėmis prie kavos ar arbatos puodelio. Juos tikrai nėra labai sunku pagaminti, tai ganėtinai dažnai pasilepinu. Taip pat jais pavaišinu ir užsukusius svečius, nes jie tikrai skanūs ir niekas jų neatsisako.

Ingredientai

    • avižiniai miltai: 100 gramų
    • kvietiniai miltai: 200 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • karštas vanduo: 80 mililitrų
    • kambario temperatūros margarinas: 80 gramų
    • džiovintos spanguolės: 30 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Šaukštus ir arbatinius šaukštelius visada šiuose sausainiuose naudoju nubrauktus.
  2. ingredientai avižiniams sausainiams
  3. 2. Iš pradžių minkštą sviestą išsukame su vaniliniu cukrumi, druska ir cukrumi.
  4. 3. Tuomet supilame karštą vandenį ir permaišome.
  5. 4. Suberiame avižinius miltus ir pasmulkintas spanguoles.
  6. 5. Tada suberiame miltus sumaišytus su soda. Užminkome elastingą tešlą.
  7. 6. Iš tešlos iškočiojame maždaug vieno centimetro storio lakštą ir išspaudžiame sausainius.
  8. avižinių sausainių tešla
  9. 7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių, kol paviršius ims gelsti.
  10. 8. Atvėsiname ant grotelių ir lepinamės!
  11. iškepti avižiniai sausainiai
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.

Atsiliepimai

Cukriniai sausainiai su šokoladu
(6)
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)