1. Iš pradžių mikseriu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra bei vanilės ekstraktu iki purios masės.
2. Paskui palaipsniui suberiame persijotus miltus su druska, ir nedideliu greičiu trumpai išmaišome.
3. Tada suberiame susmulkintas spanguoles, pistacijas ir tolygiai su mikseriu išmaišome. Po to minkome rankomis, kol mišinys susimaišys.
4. Tešlą suplojame į platų apskritimą ir ją suvyniojame į maistinę plėvelę. Tešla turi 60 minučių pastovėti šaldytuve, nes kočioti ją galima tik atšaldytą.
5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame 5 milimetrų storio tešlos lakštą ir išpjauname norimos formos sausainius (nedarome labai plonų).
6. Su mentele juos atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
7. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
8. Iškepusius sausainius kelioms minutėms paliekame atvėsti skardoje, po to atsargiai perkeliame ant grotelių ir visiškai atvėsiname. Lepinamės!
Atsakinėjama į Komentarą