Kažkaip visai netyčia nuo kitų patiekalų atliko šiek tiek kiaušinių baltymų. Tad atsirado proga išmėginti seniau vienoje receptų knygoje nusižiūrėtus sausainius, kuriems ir reikėjo kiaušinių baltymų. Tokie sausainiai tinka ir dovanoms, gali savaitėlę kitą pastovėti sandariai uždaryti. Taip pat galite šių sausainių viršūnėles pamirkyti tirpintame šokolade, bet tikrai nebūtina, skanūs ir taip. Labai riešutiniai. Šis receptas iš knygos "Beatos virtuvė: Kepinių knyga". Tikrai labai patiko. Mėginkite ir Jūs!
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai šiuose sausainiuose naudojami lazdyno riešutai, juos galima pakeisti ir kitais riešutais. Puikiai tinka:
- Migdolai (suteikia subtilesnį skonį)
- Anakardžių riešutai (saldesnis variantas)
- Graikinių ir lazdyno riešutų mišinys (intensyvesniam skoniui)
- Pistacijos (išgausite žalsvą atspalvį ir subtilų skirtingą skonį)
Jei norite paįvairinti receptą, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek vanilės ekstrakto, cinamono ar apelsino žievelės, kas suteiks papildomų aromatų niuansų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kiaušinių baltymus lengviau atskirti, kai kiaušiniai šalti, tačiau plakti geriau kambario temperatūros baltymus.
- Būtinai naudokite švarų, sausą indą baltymams plakti, nes net mažiausias kiekis riebalų ar vandens gali trukdyti jiems išsiplakti.
- Riešutus skrudinkite atidžiai, nuolat stebėdami – jie gali greitai sudegti ir tapti kartūs.
- Jei norite ilgiau išlaikyti sausainius traškius, laikykite juos sandariame inde su ryžių grūdeliais, kurie sugeria drėgmę.
- Maišant masę ant ugnies, būkite kantrūs – šis procesas užtrunka, bet būtent jis lemia sausainių tekstūrą.
Aurelija Rutytė
Atsakyti