Nostalgiški varškiniai sausainiai "Bučinukai"

2024-11-25 Autorius Leta Vi

Nostalgiški varškiniai sausainiai "Bučinukai"
Varškiniai sausainiai "Bučinukai" – tai nostalgiškas desertas, primenantis vaikystės skonius ir šeimos tradicijas. Šie trapūs ir švelnūs sausainiai su varške puikiai tinka prie puodelio arbatos ar kavos, o jų gaminimas suteikia malonumą tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems kepėjams. Šis receptas yra paprastas, tačiau rezultatas – nepaprastai gardus.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Varškė: Jei neturite varškės, galite naudoti rikotos sūrį arba mascarpone.
  • Sviestas: Sviestą galima pakeisti margarinu arba kokosų aliejumi, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti sausainių skonį ir tekstūrą.
  • Vanilinis cukrus: Vietoj vanilinio cukraus galite naudoti vanilės ekstraktą arba vanilės ankšties sėklas.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos šaldymas: Tešlą rekomenduojama laikyti šaldytuve bent valandą, kad ji taptų tvirtesnė ir lengviau kočiojama.
  • Kočiojimas: Tešlą kočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, kad ji neliptų.
  • Sausainių formavimas: Naudokite stiklinę ar sausainių formelę apskritimams išspausti. Kiekvieną apskritimą apibarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite cukrumi ir dar kartą perlenkite, suformuodami trikampį. Viršų vėl pabarstykite cukrumi.
  • Kepimas: Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Kalorijos:

  • Iš viso: Apie 3000 kcal
  • Viename sausainyje: Apie 83 kcal

Ingredientai

    36 sausainiai:
    • Varškė: 250 gramų
    • Miltai: 200 gramų
    • Sviestas: 100 gramų
    • Cukrus: 3 šaukštai
    • Vanilinis cukrus: 3 šaukšteliai
    • Kepimo milteliai: 1 šaukštelis
    • Druska: 1 žiupsnelis
    • Cukraus pudra: pabarstymui 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškės paruošimas: Varškę ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.
  2. 2. Sviesto įmaišymas: Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite į varškės masę, gerai išsukite.
  3. 3. Tešlos užminkymas: Į varškės ir sviesto masę suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite vienalytę tešlą.
  4. 4. Tešlos šaldymas: Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
  5. 5. Tešlos kočiojimas: Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 3 mm storio.
  6. 6. Sausainių formavimas: Naudodami stiklinę ar sausainių formelę, išspauskite apskritimus. Kiekvieną apskritimą apibarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite cukrumi ir dar kartą perlenkite, suformuodami trikampį.
  7. 7. Viršų vėl pabarstykite cukrumi.
  8. 8. Kepimas: Sudėkite suformuotus sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.
  9. 9. Atvėsinimas ir pabarstymas: Išimkite sausainius iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant.
  10. 10. Santrauka: Varškiniai sausainiai "Bučinukai" – tai paprastas ir gardus desertas, kuris sužavės tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Šie trapūs sausainiai su varške puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų gaminimas suteikia malonumą visai šeimai.
Recepto autorius Leta Vi
Kalėdiniai sausainiai be gliuteno
(1)