Cukriniai sausainiai kaštonai su glazūra - nuo A iki Z!

2020-01-31 Autorius Skanūs kąsneliai

Cukriniai sausainiai kaštonai su glazūra - nuo A iki Z!
Seniau tokie cukriniai sausainiai kaštonai su glazūra buvo itin populiarūs vestuvių arba krikštynų stalo papuošimui. Man jie labai patikdavo, tai nusprendžiau pasigaminti namie. Pabandykite ir Jūs! :) 

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: ~450 gramų
    • margarinas: 200 gramų (arba sviestas)
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • kiaušinių tryniai: 2 (baltymai glazūrai)
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio (arba kepimo milteliai)
    • grietinė: 30 gramų
    • cinamonas: žiupsnelio
    • maltas gvazdikėlis: žiupsnelio
    • vanilės cukrus arba ekstraktas: žiupsnelio
    • rudi smulkūs saldainiai: 1 saujelės (riešutai šokolade ar panašiai)
    Glajui:
    • kiaušinių baltymai: 3 (2 likę nuo sausainių ir 1 papildomas)
    • cukraus pudra: 700 gramų
    • citrinos sultys (priklausomai nuo baltymo dydžio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Iš pradžių minkštą margariną išsukite su cukrumi ir kiaušiniu bei tryniais. Soda įmaišykite į grietinę ir įmaišykite į tešlą. Berkite prieskonius, galiausiai po truputį suberkite miltus, kol maišyti pasidarys labai sunku, tešla nebekibs prie rankų.
  2. tešla sausainiams kaštonams
  3. 2. Iš tešlos formuokite nedidelius maždaug 2 centimetrų kamuoliukus, palikdamos tarpelius dėliokite ant kepimo popierius.
  4. suformuoti tešlos rutuliukai sausainiams kaštonams
  5. 3. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol paviršius pasidarys rusvas bei kamuoliukai kieti.
  6. iškepti rutuliukai sausainiams kaštonams
  7. 4. Glajus: Išsukite cukraus pudrą su baltymais, įpilkite maždaug vieną šaukštą citrinos sulčių. Masė turi gautis itin tiršta, laikanti formą.
  8. sausainių kaštonų glajus
  9. 5. Iškepusius sausainių apačia patepame baltu glajumi, krašte dedame saldainį ir suvožiame. Galite glazūruoti ir karštus sausainėlius, tik įsitikiname ar saldainis nuo šilumos netirps.
  10. sausainiai kaštonai pertepti glajumi
  11. 6. Šitaip sulipiname visas puseles. Tinkamo tirštumo glajus beveik iškart apstings ir kol baigsite klijuoti visas puseles, jau galėsite dažyti paviršių.
  12. pertepti glajumi visi sausainiai
  13. 7. Po to likusį glajų nudažome žaliai (galite pasilikti vieną šaukštą balto glajaus pataisymams).
  14. 8. Glajumi aptepame pusę sausainio, su šaukštu paformuojame spyglius, šaukšto galu palietus glazūruotą paviršių ir keliant aukštyn. Darome storesnius, labai ilgi ir ploni gali nulūžinėti.
  15. aptepti sausainiai glajumi
  16. 9. Paliekame per visą naktį visiškai sustingti, tada nudažyti kitą pusę ir vėl paliekame sustingti. Jeigu reikia baltu glajumi pataisome likusius tarpelius prie saldainio.
  17. pagaminti sausainiai kaštonai
  18. 10. Pastebėjimas: Tokie cukriniai sausainiai laikosi labai ilgai.
  19. patiekti cukriniai sausainiai
  20. 11. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
  21. cukriniai sausainiai kaštonai
Recepto autorius Skanūs kąsneliai
Traškūs avižiniai sausainiai su soda
(1)