Autorius apie receptą
Tikrai paprasti, lengvai pagaminami, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.
Vakar prieš pat pietus mane aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir ėmiau kepti šiuos sausainius. Šaldytuve turėjau vieną varškės pakelį, tad iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž jau žinojau... Jau buvau kepusi itin panašius
sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai.
Mano patarimai ir pastebėjimai. Kai kuriuos skaitančius tikrai gali išgąsdinti tokia aukšta kepimo temperatūra. Bent jau aš labai atsargiai žiūrėjau ir stebėjau, kaip sausainiai kepa. Kepiau 240 laipsnių temperatūroje ir pakako vos 8-10 minučių jiems iškepti.
Tiksliai nesuskaičiavau, kiek gavosi sausainių. Sakyčiau apie 50 vienetų.
Sudėtingumas. Tikrai nesunkiai paruošiama. Ingredientai patys paprasčiausi.
Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 4 iš 5. Paprasta ir skanu, tikrai kartosime.
Atsiliepimai