Minkšti, purūs ir trapūs obuoliniai sausainiai

2021-01-24 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Minkšti, purūs ir trapūs obuoliniai sausainiai
Šie obuoliniai sausainiai gaunasi minkšti, purūs ir trapūs. Ir be jokios abejonės labai skanūs. Pats tas prie arbatos ar kavos puodelio.

Iš nurodytų ingredientų kiekio iškepiau pilną skardą sausainių.

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 160 gramų (arba margarinas)
    • cukrus: 0,5 stiklinės (1 stiklinė - 200 mililitrų)
    • kiaušiniai: 1
    • kubeliais pjaustyti obuoliai: 1,5 stiklinės
    • miltai: 2 stiklinių
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
  2. 2. Tada įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  3. 3. Įsijokite miltus, kepimo miltelius bei druską. Gerai išmaišykite.
  4. 4. Obuolius nulupkite.
  5. nulupami obuoliai
  6. 5. Supjaustykite obuolius kubeliais.
  7. obuoliai pjaustyti kubeliais
  8. 6. Įmaišykite obuolių kubelius į tešlą.
  9. 7. Aš pati sausainius formavau drėgnomis rankomis, bet jei norisi galima tešlą kabinti šaukštu, bet man rankomis buvo daug patogiau.
  10. 8. Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  11. 9. Dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 10-15 minučių, kol sausainiai iškepa bei gražiai apskrunda. Lepinamės!
  12. obuoliniai sausainiai
  13. 10. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.