Naminiai triufeliai su virtais kiaušinių tryniais

2025-02-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Naminiai triufeliai su virtais kiaušinių tryniais
Kai žiema atkeliauja, kiekvienas mūsų trokšta šilumos, jaukumo ir truputį saldumo, kuris suteiktų gyvenimui ypatingą skonį. Puodelis karštos kavos ar arbatos kartu su gardžiais, rankų darbo naminiais triufeliais – tai ne tik skanus desertų receptas, bet ir tikras džiaugsmo šaltinis. Šis tradicinis receptas, kurio pagrindą sudaro virti kiaušinių tryniai, grietinė, sviestas bei kruopščiai išparuošti miltai, leidžia pasinerti į autentiškų namų kepinių pasaulį. Išbandykite šį receptą, kurio kiekviena detalė sukurta tam, kad suteiktų jums ir jūsų artimiesiems nepamirštamų akimirkų. Šiame receptuose rasite ne tik tradicinius ingredientus, bet ir naudingas alternatyvas, kurios leis jums pritaikyti receptą pagal turimus produktus bei asmeninius skonio pageidavimus. Mėgaukitės šiltais desertais, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam puodeliui kavos, tiek šventinėms progoms.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kiaušinių tryniai: Jei neturite virtų kiaušinių trynių, galite naudoti šviežius kiaušinių trynius – svarbu juos šiek tiek pašildyti, kad būtų minkštesni.
  • Grietinė: Vietoje įprastos grietinės galite pasirinkti plaktą grietinėlę ar net natūralų jogurtą, nors skonis gali šiek tiek skirtis.
  • Ištirpintas sviestas: Jeigu trūksta ištirpinto sviesto, puikiai tinka minkštintas sviestas.
  • Cukrus: Galite pakeisti baltąjį cukrų ruduoju, kuris suteiks šiek tiek karamelinio atspalvio.
  • Vanilinis cukrus: Jei neturite vanilinio cukraus, galite naudoti kelis lašus natūralaus vanilės ekstrakto.
  • Miltai: Tradiciniai kvietiniai miltai tinka puikiai, tačiau jei ieškote be glitimo versijos, pasirinkite specialius be glitimo miltus.
  • Kakava: Jei neturite įprastos kakavos, naudokite nesaldintą kakavą, kuri leis išlaikyti originalų skonį.
  • Cukraus pudra: Galite ją pakeisti saldintais cukraus milteliais.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Kruopščiai išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sviestu ir druska, kad visi ingredientai susimaišytų ir cukrus visiškai ištirptų.
  • Po to, kai įmaišysite grietinę, stenkitės nesumaišyti tešlos per daug – minkšta, vienalytė masė užtikrins purių ir švelnių triufelių tekstūrą.
  • Leiskite tešlai pailsėti šaldytuve bent 20 minučių. Tai padės lengviau formuoti mažus sausainiukus, o galutinis rezultatas bus dar geresnis.
  • Kepimo metu stebėkite sausainiukus – kiekviena orkaitė gali šiek tiek skirtis, todėl geriau patikrinti, kad jie neiškeptų per daug.
  • Iškepus, kol triufeliai dar šilti, apvoliokite juos kakavos ir cukraus pudros mišinyje – tai suteiks papildomo skonio ir estetišką apdailą.

Kalorijos:

Bendras recepto kalorijų kiekis yra apytiksliai 2314 kcal. Jei šį receptą padalinsite į 24 vienetus, kiekvienas triufelis turės apie 96 kcal

Ingredientai

    24 vnt.:
    • Virti kiaušinių tryniai: 3 vienetai (alternatyva: švieži kiaušinių tryniai)
    • Grietinė: 100 g (alternatyva: plakta grietinėlė arba natūrali grietinė)
    • Ištirpintas sviestas: 80 g (alternatyva: minkštintas sviestas)
    • Cukrus: 70 g (alternatyva: rudas cukrus)
    • Kepimo milteliai: 1 šaukštelis
    • Miltai: 220 g (alternatyva: kvietiniai miltai arba be glitimo miltai)
    • Druska: žiupsnelis
    • Vanilinis cukrus: pagal skonį (alternatyva: natūralus vanilės ekstraktas)
    • Kakava: 2 šaukštai (alternatyva: nesaldinta kakava)
    • Cukraus pudra: 2 šaukštai (alternatyva: saldinti cukraus milteliai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradėkite nuo pagrindo: Ištrinkite virtus kiaušinių trynius kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi, sviestu ir žiupsneliu druskos. Maišydami stebėkite, kad masė taptų vientisa ir šiek tiek išlaikytų balansą.
  2. 2. Įmaišykite grietinę: Įpilkite grietinę į jau paruoštą kiaušinių trynių mišinį ir nuolat maišykite, kad visi ingredientai susimaišytų be gumuliukų.
  3. 3. Sumaišykite sausus ingredientus: Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais.
  4. 4. Pirmiausia įmaišykite dalį šio mišinio į kiaušinių trynių masę, nuosekliai maišydami, kad tešla taptų vientisa.
  5. 5. Palaipsniui įmaišykite likusius miltus: Tęskite maišymą ir pamažu pridėkite visą likusį miltų mišinį. Minkykite tešlą tol, kol ji taps minkšta ir lengvai formuojama – svarbu nepermaišyti, kad sausainiukai išliktų purūs.
  6. 6. Leiskite tešlai pailsėti: Įdėkite paruoštą tešlą į šaldytuvą bent 20 minučių. Šis žingsnis padės tešlai truputį sustingti, todėl formuojant sausainiukus procesas bus paprastesnis.
  7. 7. Formuokite sausainiukus: Iššaldžius tešlą, rankomis arba naudojant mažas formeles, suformuokite mažus sausainiukus.
  8. 8. Kruopščiai dėkite juos į iš anksto įkaitintą orkaitę, kurios temperatūra yra 180°C.
  9. 9. Kepkite: Kepkite sausainiukus 15-20 minučių. Stebėkite jų kepimo eigą – kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, tad svarbu stebėti, kad sausainiukai neperkeptų.
  10. 10. Baigiamasis žingsnis: Iškepusius ir dar šiltus sausainiukus kruopščiai apvoliokite kakavos ir cukraus pudros mišinyje, kad ant jų susidarytų tobulas apdailos sluoksnis, pabrėžiantis skonį.