Autorius apie receptą
Žemės riešutų sviesto sausainiai - tai amerikietiškos klasikos įkvėptas desertas, kuris puikiai tinka tiek prie kavos, tiek kaip saldus užkandis vaikams. Šie sausainiai garsėja savo traškia išore ir minkštu, šiek tiek kramtomu vidumi, o žemės riešutų sviesto aromatas ir skonis čia atsiskleidžia visu gražumu. Jie gaminami be miltų, todėl yra lengvai paruošiami ir tinkami tiems, kas vengia kvietinių produktų. Be to, šis receptas puikiai tinka pradedantiesiems kepėjams – vos keli ingredientai ir paprasti žingsniai garantuoja puikų rezultatą kiekvieną kartą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Žemės riešutų sviestą galima keisti migdolų arba anakardžių sviestu, jei norite švelnesnio skonio arba esate alergiški žemės riešutams.
- Baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi – tai suteiks sausainiams lengvą karamelinį poskonį.
- Vanilinį cukrų galima keisti natūraliu vanilės ekstraktu (apie 1 arbatinį šaukštelį).
- Kepimo miltelius galima keisti tuo pačiu kiekiu sodos, tačiau į tešlą reikėtų įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, kad aktyvuotų sodą.
- Kiaušinį galima keisti 1 valgomu šaukštu maltų linų sėmenų sumaišytų su 3 valgomais šaukštais vandens (tai ypač tinka veganams).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Rinkitės natūralų, be pridėtinio cukraus žemės riešutų sviestą, kad sausainiai nebūtų pernelyg saldūs.
- Norint dar traškesnių sausainių, į tešlą galima įmaišyti susmulkintų žemės riešutų.
- Šakutės spaudimo techniką galima papildyti cukraus pabarstymu ant viršaus, kad sausainiai gautų lengvą, traškią plutelę.
- Neperkepkite sausainių – jie turėtų būti vos pradėję rusti kraštuose, o viduryje išlikti minkšti.
- Leiskite sausainiams visiškai atvėsti ant kepimo skardos, nes tik tada jie įgaus tinkamą tekstūrą.
Atsiliepimai