Patys skaniausi žemės riešutų sviesto sausainiai su kiaušiniais ir kepimo milteliais

Autorius apie receptą

Žemės riešutų sviesto sausainiai - tai amerikietiškos klasikos įkvėptas desertas, kuris puikiai tinka tiek prie kavos, tiek kaip saldus užkandis vaikams. Šie sausainiai garsėja savo traškia išore ir minkštu, šiek tiek kramtomu vidumi, o žemės riešutų sviesto aromatas ir skonis čia atsiskleidžia visu gražumu. Jie gaminami be miltų, todėl yra lengvai paruošiami ir tinkami tiems, kas vengia kvietinių produktų. Be to, šis receptas puikiai tinka pradedantiesiems kepėjams – vos keli ingredientai ir paprasti žingsniai garantuoja puikų rezultatą kiekvieną kartą. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Žemės riešutų sviestą galima keisti migdolų arba anakardžių sviestu, jei norite švelnesnio skonio arba esate alergiški žemės riešutams.
  • Baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi – tai suteiks sausainiams lengvą karamelinį poskonį.
  • Vanilinį cukrų galima keisti natūraliu vanilės ekstraktu (apie 1 arbatinį šaukštelį).
  • Kepimo miltelius galima keisti tuo pačiu kiekiu sodos, tačiau į tešlą reikėtų įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, kad aktyvuotų sodą.
  • Kiaušinį galima keisti 1 valgomu šaukštu maltų linų sėmenų sumaišytų su 3 valgomais šaukštais vandens (tai ypač tinka veganams).


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rinkitės natūralų, be pridėtinio cukraus žemės riešutų sviestą, kad sausainiai nebūtų pernelyg saldūs.
  • Norint dar traškesnių sausainių, į tešlą galima įmaišyti susmulkintų žemės riešutų.
  • Šakutės spaudimo techniką galima papildyti cukraus pabarstymu ant viršaus, kad sausainiai gautų lengvą, traškią plutelę.
  • Neperkepkite sausainių – jie turėtų būti vos pradėję rusti kraštuose, o viduryje išlikti minkšti.
  • Leiskite sausainiams visiškai atvėsti ant kepimo skardos, nes tik tada jie įgaus tinkamą tekstūrą.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žemės riešutų sviestą ištriname mediniu šaukštu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
  2. 2. Įmušame kiaušinį bei gerai išmaišome.
  3. 3. Tuomet rankomis formuojame maždaug graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Dedame po 12 rutuliukų ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. 4. Šakute formuojame ornamentą: paspaudžiame kryžmai, kad susidarytų grotelės (prieš kiekvieną paspaudimą šakutę pamirkome vandenyje, kad prie jos neliptų tešla).
  5. 5. Tada kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
  6. 6. Atvėsiname kepimo skardoje, nes tik iškepus sausainiai būna itin minkšti bei trapūs.
  7. 7. Patiekiame ir lepinamės!

Atsiliepimai

Gintarė

Pats geriausias receptas - tik šitaip galiu apibūdinti. :)
Atsakyti
Patys skaniausi žemės riešutų sviesto sausainiai su kiaušiniais ir kepimo milteliais
Sausainiai su baltuoju ir juoduoju šokoladu
(5)