1. Jeigu namuose neturite maltų migdolų ir lazdyno riešutų, tai pirmiausia susimalame riešutus.
2. Tada puodelyje ištirpiname ant mažos ugnies, nuolatos maišydami sviestą su cukrumi, kol cukrus ištirps bei pakeis spalvą (pradės geltonuoti) ir pradės karamelizuotis.
3. Dubenėlyje sumaišome maltus migdolus su džiovintais vaisiais, cukatais ir migdolų plokštelėmis.
4. Tuomet į karštą cukraus, sviesto masę įdedame grietinę ir suberiame išmaišytą riešutų, vaisių mišinį. Paverdame masę maždaug 60 sekundžių, kad visi produktai tarpusavyje susijungtų.
5. Masę išpilame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi plonu sluoksniu.
6. Dedame į įkaitintą iki 160 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame maždaug 15 minučių.
7. Formą ištraukiame, paliekame maždaug 2 minutes kambario temperatūroje, o po to apvalia formele (maždaug 4-5 centimetrų skersmens) išspaudžiame iš masės apvalius sausainius. Masė būna pakankamai elastinga, tai išsispaudžia lengvai.
8. Florentinus sudedame ant grotelių ir paliekame kol išdžius.
9. Išdžiuvusių florentinų vieną pusę galima aptepti tirpintu baltu šokoladu!
10. Išdžiuvusių florentinų vieną pusę, jeigu norisi, galite aptepti ištirpintu baltu šokoladu!
11. Į florentinų masę galite dėti mėgiamus susmulkintus riešutus, sezamo sėklas, džiovintus vaisius ir uogas. Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.