Autorius apie receptą
Cantucci - tradiciniai itališki sausainiai, kuriuose nerasite visiškai jokių riebalų. Tokie džiūvėsėliai labai ilgai laikosi, yra saldūs bei traškūs. Tradiciškai tokie sausainiai būdavo mirkomi į saldų vyną (aš to nedarau ir juos pagardinu spanguolėmis ir pistacijos). Šiomis dienomis juos aptikti daugybėje kavinių, kurios verda kavą išsinešti. Man pačiai labiausiai patinka tas faktas, kad jie be galo ilgai laikosi. Svarbiausia tik juos tinkamai išdžiovinti, tad jie yra kepami ir džiovinami ganėtinai ilgai. Nors, jeigu norisi, galima palikti ir nevisiškai išdžiūvusius, jie tada gausis minkštesni. Priklausomai nuo turimų kiaušinių, gali pasirodyti, kad trūksta miltų, tai jų įdedame daugiau. Bet tešla neturi būti labai sausa, viskas turėtų sulipti ir kepant jie pradės bėgti, skystėti. Neišsigąstame - kepdami tikrai sutvirtės… Ir kepame juos dviem etapais. Pirmas, kai kepsime visą kepalą tešlos, paskui išimsime jį ir supjaustysime riekelėmis, o toliau kepsime jau žemesnėje temperatūroje. Tad einame prie pačio recepto!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoj rudo cukraus galima naudoti baltą cukrų, tačiau skonis bus šiek tiek švelnesnis ir mažiau karamelizuotas.
- Kiaušinius galima pakeisti augaliniais pakaitalais (pvz., maltomis linų sėmenomis su vandeniu), jei norima veganiškos versijos.
- Kvietinius miltus galima pakeisti speltų miltais arba dalį jų – avižiniais miltais, kad kepinys būtų dar maistingesnis.
- Lukštentas pistacijas galima keisti migdolais, graikiniais riešutais ar net lazdyno riešutais.
- Džiovintas spanguoles galima pakeisti razinomis, džiovintomis vyšniomis ar džiovintais abrikosais.
- Apelsino žievelę galima keisti citrinos žievele arba keliais lašais natūralaus citrusinio ekstrakto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešla turėtų būti minkoma tol, kol visi ingredientai tolygiai pasiskirstys, tačiau ji neturėtų būti per sausa.
- Kepimo metu pirmasis etapas turi būti pakankamai ilgas, kad ritinėliai sukietėtų ir būtų lengvai pjaustomi.
- Supjaustytas riekeles būtina apversti, kad abi pusės vienodai išdžiūtų ir taptų traškios.
- Naudojant elektrinį peilį pjaustymas bus tikslesnis, o riekelės – dailesnės.
- Norint minkštesnio varianto, galima trumpinti antrąjį kepimo etapą iki 5 minučių iš kiekvienos pusės.
Atsiliepimai