Klasikiniai amerikietiški sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių kepinių visame pasaulyje. Šie sausainiai pasižymi traškiu paviršiumi ir minkštu, šiek tiek tąsiu viduriuku, kuriame gausiai įsiterpę tirpstantys šokolado gabaliukai ir traškūs riešutai. Tradicinė šių sausainių receptūra buvo sukurta dar 1930-aisiais metais Jungtinėse Amerikos Valstijose, o šiandien egzistuoja daugybė šio kepinio variantų. Šio recepto sausainiai yra idealūs tiek kasdieniam mėgavimuisi su puodeliu pieno ar kavos, tiek ypatingoms progoms. Jų gamyba yra paprasta, o aromatas, sklindantis kepimo metu, pripildys jūsų namus jaukumo ir šilumos.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietinius miltus galima pakeisti visų grūdo dalių miltais arba spelta miltais, tačiau tuomet gali tekti naudoti šiek tiek daugiau skysčių.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jeigu ieškote veganiško varianto.
- Vietoje įprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų, kuris suteiks sausainiams gilesnį karamelės skonį, arba kokosų cukrų, kuris pridės subtilaus kokosų aromato.
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1/2 arbatinio šaukštelio) arba vanilės pasta.
- Juodą šokoladą galima keisti pienišku, baltu šokoladu arba net karamele.
- Riešutų įvairovė taip pat labai plati – galite naudoti lazdyno riešutus, migdolus, anakardžius, pekano riešutus ar pistacijas.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui pasiekti, sviestą tikrai palikite išsistovėti kambario temperatūroje bent valandą prieš gaminimą, kad jis būtų minkštas. Tai užtikrina geresnį sviesto ir cukraus išsukimą, o tešla tampa puresne.
- Šokoladą verta smulkinti peiliu, o ne naudoti jau paruoštus šokolado lašelius, nes skirtingo dydžio šokolado gabaliukai suteikia įdomesnę tekstūrą.
- Formuojant sausainius, atminkite, kad jie kepimo metu išsiplės, todėl palikite pakankamai vietos tarp jų.
- Jeigu mėgstate minkštesnius sausainius, kepkite šiek tiek trumpiau. Jei norite traškesnių – pailginkite kepimo laiką keletu minučių.
- Iškepusius sausainius būtinai palikite atvėsti ant grotelių – taip jie taps traškūs iš išorės, bet išliks minkšti viduje.