Labai gardūs, sluoksniuoti, nesunkiai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingo. Greitai paruošiami ir gaminant nesukelia jokių problemų.
1. Pirmiausia į dubenėlį dėkite 200 gramų varškės, jeigu varške grūdėta - susmulkinkite šakute.
2. Pridėkite 100 gramų kambario temperatūros sviesto, du valgomuosius šaukštus cukraus, truputį vanilės, vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, šiek tiek druskos ir viską sumaišykite.
3. Tuomet pridėkitm persijotų miltų. Dėkite paruoštą tešlą į šaldytuvą maždaug 30-40 minučių.
4. Kai išimsite, dalinkite tešlą į tris dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite stačiakampį.
5. Dėkite vieną plokštainį, pabarstykite cukraus pagal skonį, maždaug vieną arbatinį šaukštelį, dėkite antrą stačiakampį, pabarstykite cukrumi, ir tuomet trečią.
6. Sluoksnius šiek tiek suspauskite. Viršų pabarstykite cukrumi bei supjaustykite stačiakampiukais.
7. Dėkite ant kepimo skardos, kur jau patiestas kepimo popierius. Kepkite 210 laipsnių temperatūroje maždaug 10-15 minučių. Lepinkitės!
8. Pastebėjimas: Šį receptą radau youtube, tai prisegu ir video pagal kurį gaminau. Video rusų kalba.
skanūs, dažnai kepu tik susukinėju į ragelius, man gražiau. o skoniui labai svarbu nepadauginti miltų ir čia man jokie tikslūs svėrimai netinka, nes varškė skirtinga - viena šlapia, tokiai daugiau miltų reikia ir sausainiai bus kietesni, kita sausa, mažiau miltų ir sausainukai gaunasi tokie purūs minkšti ir labai skanūs.
Atsakyti
Gražina
Atsakyti
Rima
Atsakyti
irena kasakaitienė
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Elinga
Atsakyti
As
Atsakyti
Zita
Atsakyti
Agnė
Atsakyti