Varškės sausainiai su sviestu, apibarstyti cukrumi

2025-01-27 Autorius oSkanu.lt

Varškės sausainiai su sviestu, apibarstyti cukrumi
Ar yra kas nors geriau nei namuose pagaminti trapūs ir saldūs sausainiai? Šie varškės sausainiai su sviestu, apibarstyti cukrumi, yra tikras klasikinis skanėstas, kuris praturtins bet kurią šeimos susibėgimą ar kavos pertraukęlę. Juos itin lengva gaminti, o rezultatas visada nustebins net ir reikliausią smaližį. Sausainiai turi subtilų sviesto aromatą, kuris puikiai dera su saldžių cukraus kristalų apvalkalu.
Šis receptas reikalauja vos penkių pagrindinių ingredientų, todėl tai yra paprastas, bet kartu neįprastai skanus desertas. Varškė suteikia sausainiams minkštumą ir unikalią tekstūrą, o sviestas prideda sodrumo. Įšbandykite šį receptą ir pajuskite, kaip lengvai namuose galima sukurti šedevralų virtuvėje.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: Jei neturite tradicinės varškės, galite naudoti rikotos sūrį ar kremo sūrį. Jie suteiks panašų, bet kiek kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Minkštas sviestas: Sviestą galima pakeisti margarinu, tačiau skonio sodrumas gali būti kiek silpnesnis.
  • Miltai: Universalūs kvietiniai miltai puikiai tinka, tačiau galite eksperimentuoti ir naudoti dalį viso grūdo miltų arba migdolų miltų, kad gautumėte subtilų riešutų poskonį.
  • Vanilinis cukrus: Vietoj jo galima naudoti vanilės ekstraktą ar vanilės miltelius.
  • Cukrus pabarstymui: Norint sumažinti cukraus kiekį, galima naudoti rudąjį cukrų ar cukraus pakaitalus, tokius kaip eritritolis ar stevija.

Patiekalo gaminimo patarimai

  1. Tešlos minkymas: Jei tešla pernelyg lipni, įberkite papildomai miltų po vieną šaukštą, kol pasieksite norimą konsistenciją.
  2. Cukraus prilipimas: Jei sausainiai atrodo per sausi, galite lengvai sudrėkinti juos vandeniu, kad cukrus priliptų geriau.
  3. Formavimas: Jei norite įdomesnių formų, vietoj stiklinės galite naudoti sausainių formeles.

Kalorijos

  • Kalorijos visame patiekale: Apie 4000 kcal.
  • Kalorijos vienoje porcijoje (sausainyje): Apie 200 kcal.

Ingredientai

    ~20 sausainių:
    • Varškė: 250 gramų
    • Minkštas sviestas: 200 gramų
    • Miltai: 300 gramų
    • Vanilinis cukrus: 1 nedidelis pakelis
    • Cukrus: 1 puodelis (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia švelniai ištrinkite varškė su kambario temperatūros sviestu, kad masė taptų lygi ir vientisa.
  2. 2. Po to suberkite vanilinį cukrų ir dalimis įdėkite miltus, maišydami, kol gausite minkštą tešlos rutulį.
  3. 3. Tešlą iškočkite ant pamiltuoto paviršiaus, stengdamiesi padaryti kuo plonesnę.
  4. 4. Stikline ar kita apvalia forma išspauskite skrituliukus.
  5. 5. Kiekvieno skrituliuko abi puses ġvelniai pamirkykite cukruje, kad jis gerai priliptų.
  6. 6. Sulenkite skrituliukus per pusę, o tada dar kartą, kad gautumėte trikampio formą.
  7. 7. Sudėkite paruoštus sausainėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  8. 8. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių Celsijaus, kol sausainiai taps tolygiai auksiniai, apie 15–20 minučių.
  9. 9. Santrauka: Varškės sausainiai su sviestu, apibarstyti cukrumi, yra paprastas ir greitas receptas, kuris nustebins savo skoniu ir tekstūra. Vos keli pagrindiniai ingredientai, lengva gamyba ir universalumas daro šį receptą puikiu pasirinkimu tiek šeimos šventėms, tiek kasdienėms akimirkoms. Išbandykite ir pasidalinkite įspūdžiais!

Atsakinėjama į Komentarą

Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
(9)