Minkšti biskvitiniai sausainiai su rududu karamele

2020-01-22 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Minkšti biskvitiniai sausainiai su rududu karamele
Šie biskvitiniai sausainiai labai minkšti. Aš šį kartą juos nusprendžiau sutepti karamele, bet galima ir obuolių džemu. Jeigu norisi, galite ir visai jų netepti, nes tikrai labai skanūs ir be nieko. 

Gaminant šiuos sausainius neprireiks jokių kepimo milteliai. Patį biskvitą kelia tik kiaušiniai, tad itin svarbu, kad jie būtų labai gerai išplakti. Rekomenduoju iškart kepti iš dvigubos normos.

Man gavosi išvis 48 sausainiai, tai juos sulipinus po du - liko 24. :)

Ingredientai

    Sausainiams:
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • cukrus: 70 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 90 gramų
    • druska: žiupsnelio
    Sausainių sutepimui:
    • karamelė: pagal skonį (pvz. "Rududu")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  2. kiaušinių baltymai atskirti nuo trynių biskvitiniams sausainiams
  3. 2. Į kiaušinių baltymus įberiame žiupsnelį druskos, pridedame 35 gramus cukraus ir išplakame mikseriu iki standžių putų, plakame bent 5 minutes, ne mažiau.
  4. 3. Tuomet kitame dubenyje išplakame mikseriu kiaušinių trynius, įpilame vanilinį cukrų ir likusį cukrų ir plakame toliau iki purios, lengvos bei šviesios masės, plakame maždaug 5-8 minutes.
  5. 4. Į Išplaktą trynių masę sudedame dalimis išplaktus baltymus ir su mentele atsargiai, judesiais iš apačios į viršų įmaišome.
  6. 5. Tada sudedame dalimis persijotus miltus ir viską atsargiai ir tik tiek, kad neliktų sausų miltų, judesiais iš apačios į viršų įmaišome į tešlą.
  7. 6. Išklojame kepimo skardą su kepimo popieriumi.
  8. kepimo skarda su kepimo popieriumi
  9. 7. Po to tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspaudžiame nedidelius apvalius sausainius.
  10. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių, kol gražiai pagelsta.
  11. 9. Svarbu: NEPERKEPAME, nes sausainiai greit kietėja!
  12. 10. Iškepus atsargiai nuimame nuo kepimo popieriaus.
  13. 11. Ant atvėsusių sausainių per vidurį dedame karamelės ir uždengiame kitu sausainiu. Lepinamės!
  14. minkšti biskvitiniai sausainiai su įdaru - karamele
  15. 12. Rekomendacija: Daugiau biskvitinių sausainių receptų rasite: Biskvitiniai sausainiai.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Citrininiai sviestiniai sausainiai
(1)
Veganiški šokoladiniai sausainiai
(1)
Kapotos tešlos sausainiai - pyragėliai
(17)