Sausainiai: Šokoladinės - apelsininės spiralės

2020-06-10 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Sausainiai: Šokoladinės - apelsininės spiralės
Šiuos šokoladinius-apelsininius sausainius labai lengva paruošti ir jie gaunasi fantastiški. Pasilepinimui pats tas. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekio man pavyksta prikepti dvi skardas.

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 3 stiklinių
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • sutarkuota apelsino žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
    • tirpintas juodas šokoladas: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakame sviestą elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu iki kreminės konsistencijos, palaipsniui suberdami cukrų.
  2. 2. Tuomet sudedame kiaušinius ir vanilę, dar kartą išplakame.
  3. 3. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską, gerai išmaišome.
  4. 4. Tada sudedame miltų mišinį į sviesto masę ir išmaišome iki vientisos masės.
  5. 5. Įdedame pusę tešlos į dubenėlį, suberiame apelsinų žievelę ir gerai išmaišome.
  6. 6. Į kitą pusę tešlos supilame tirpintą šokoladą ir gerai išmaišome.
  7. 7. Uždengiame ir palaikome tešlą maždaug 60 minučių šaldytuve.
  8. 8. Iškočiojame stačiakampį iš šokoladinės tešlos ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus.
  9. 9. Tada ant viršaus - apelsinų tešlą.
  10. 10. Susukame į ritinėlį, paskui uždengiame ir padedame maždaug 60 minučių pastovėti.
  11. 11. Paskui supjaustome griežinėliais.
  12. 12. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros, maždaug 10-12 minučių. Lepinamės!
  13. 13. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.