1. Iš pradžių išsukame sviestą su cukrumi bei žiupsneliu druskos iki purios masės.
2. Įmušame kiaušinį bei gerai išsukame rankiniu plaktuvu.
3. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei užminkome tešlą. Jeigu tešla per trapi, įpilame vieną šaukštą vandens. Paruoštą tešlą dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
4. Po to pabarstome darbo paviršių miltais bei iš atvėsintos tešlos iškočiojame maždaug 6-7 milimetrų storio lakštą.
5. Išspaudžiame maždaug 10 centimetrų dydžio gėlės formos sausainius su 1-2 centimetrų apskritimu viduryje.
6. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą bei paliekame 20 minučių šaldiklyje.
7. Paskui aptepame sausainius išplaktu kiaušinio tryniu bei apibarstome riešutais ir cukrumi.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių (laikas gali skirtis priklausomai nuo turimos orkaitės), kol gražiai pagels. Lepinamės!
9. Rekomendacija: Daugiau trapių sausainių receptų rasite: Trapūs sausainiai.
Irena
Tikrai geras, labai skanių sausainių receptas. Mums patiko!
Atsakyti
Irena
Atsakyti