Greiti kokosiniai sausainiai su šokoladu

2025-03-13 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Greiti kokosiniai sausainiai su šokoladu
Šis desertas yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko saldaus, bet neturite daug laiko ar sudėtingų ingredientų. Kokosiniai sausainiai su šokoladu yra tobulas pasirinkimas tiek prie rytinės kavos, tiek kaip vakarinis desertas su puodeliu arbatos. Kokosų ir šokolado derinys sukuria harmoningą skonių simfoniją, kuri paliks jus norinti dar ir dar. 

Šie sausainiai ypatingi tuo, kad jiems nereikia miltų, todėl jie puikiai tinka žmonėms, kurie vengia glitimo. Jie yra traškūs išorėje, bet minkšti ir drėgni viduje, o šokolado sluoksnis papildo kokosų saldumą ir sukuria tobulą balansą. Be to, šių sausainių gaminimo procesas yra toks paprastas, kad jį galite atlikti net su mažais padėjėjais virtuvėje! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Nors originalus receptas tobulas, visada galima eksperimentuoti su ingredientais: 

  • Vietoje medaus galite naudoti klevų sirupą arba agavos nektarą.
  • Kokosų drožles galima pakeisti smulkintomis arba stambesnėmis, priklausomai nuo norimos tekstūros.
  • Šokoladą galite rinktis juodą, pienišką arba baltą – viskas priklauso nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Į tešlą galite įmaišyti saujelę kapotų riešutų – migdolų arba lazdyno riešutų – jie suteiks papildomo skonio ir tekstūros.
  • Vanilės ekstraktą galima pakeisti citrinos arba apelsino žievele, jei norite citrusinių natomis praturtinto skonio.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
Štai keletas patarimų, kurie padės jums pasiekti tobulą rezultatą:
 
  • Kiaušinių baltymus visada naudokite kambario temperatūros – taip jie geriau suputos.
  • Atkreipkite dėmesį į kepimo laiką – sausainiai turi švelniai paruduoti, bet ne sudegti.
  • Prieš mirkant į šokoladą, sausainiai turi būti visiškai atvėsę, kitaip šokoladas neprilips tinkamai.
  • Jei norite išgauti dailesnę sausainių formą, galite naudoti konditerijos maišelį su antgaliu.
  • Sausainiai geriausiai išsilaiko hermetiškame inde iki savaitės laiko.

Ingredientai

    12 sausainių:
    • Kokosų drožlės: 1,5 puodelio (apie 120 g) 
    • Kiaušinių baltymai: 2 vnt. (iš vidutinio dydžio kiaušinių) 
    • Medus: 2 kupini valgomieji šaukštai (apie 40 g) 
    • Vanilės ekstraktas: 1/2 arbatinio šaukštelio 
    • Druska: žiupsnelis (apie 1/8 arbatinio šaukštelio) 
    • Šokoladas mirkymui: 100 g (juodas, pieniškas arba baltas pagal skonį) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 165°C temperatūros ir paruoškite kepimo skardą, ištiesdami ją kepimo popieriumi.
  2. 2. Sudėkite kiaušinių baltymus į vidutinio dydžio dubenį, tada įpilkite medaus, įlašinkite vanilės ekstrakto ir įberkite žiupsnelį druskos.
  3. 3. Pastatykite dubenį virš garų vonelės (puodas su verdančiu vandeniu) ir maišykite ingredientus mediniu šaukštu arba silikonine mentele, kol medus visiškai ištirps ir masė pradės putoti.
  4. 4. Nuėmus nuo garų vonelės, būtina įmaišyti kokosų drožles. Maišoma turėtų būti labai kruopščiai, kol gaunasi vientisa, nors ir gana drėgna masė.
  5. 5. Naudodamiesi ledų šaukštu arba šaukštu, imsite nedidelį kiekį masės ir formuosite sausainius ant paruoštos kepimo skardos. Stenkitės, kad jie būtų maždaug vienodo dydžio, kad keptų tolygiai.
  6. 6. Kepama orkaitėje apie 15 minučių arba kol sausainiai švelniai paruduos. Svarbu stebėti kepimo procesą, kad sausainiai nesudegtų.
  7. 7. Iškepus, leiskite sausainiams visiškai atvėsti ant skardos, nejudindami jų. Tai užtruks maždaug 30 minučių.
  8. 8. Jei norėsite papildyti sausainius šokolado sluoksniu, ištirpinsite 100 g šokolado. Tai galima padaryti mikrobanginėje krosnelėje arba garų vonelėje.
  9. 9. Kiekvieną atvėsusį sausainį pamirkykite į ištirpintą šokoladą taip, kad pasidengtų apatinė dalis, ir dėkite atgal ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  10. 10. Dėsite sausainius į šaldytuvą mažiausiai 15-20 minučių, kad šokoladas visiškai sukietėtų.
Greiti kokosiniai sausainiai su šokoladu
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų
Sausainiai Ežiukai
(6)