Labai gardūs didieji traškūs sausainiai

2019-11-15 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
Tokį receptą radau internete, kai buvau nusprendusi kepti pyragą. Taip taip, pyragą, norėjau kokio nors naujo recepto. Ir akis patraukė vienas receptas, pagal kurį gaminau. Bet tešla gavosi ganėtinai tanki, todėl užėjo noras pyragą iškepti sausainių formos. Tai tiesiog suvilgintomis rankomis paėmiau dalį tešlos ir suplojau kepimo formoje. Ir šitaip gavosi labai dideli traškūs bei itin skanūs sausainiai.

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 25 tikrai dideli sausainiai. :)

Ingredientai

    • miltai: 280 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kambario temperatūros sviestas: 175 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • rudas cukrus: 120 gramų
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • susmulkintas juodas šokoladas: 100 gramų
    • smulkinti graikiniai riešutai: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
  2. didieji traškūs sausainiai ingredientai
  3. 2. Tuomet atskirame inde minkštą sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki purumo.
  4. 3. Įmuškite kiaušinį, dar paplakite. Į sviesto masę suberkite miltų mišinį ir išmaišykite.
  5. 4. Kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi.
  6. 5. Po to suvilgintomis rankomis imkite dalį tešlos, suformuokite rutuliukus ir suplokite.
  7. suploti didieji sausainiai skardoje
  8. 6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių. Lepinkitės!
  9. iškepti didieji traškūs sausainiai
  10. 7. Rekomendacija: Daugiau traškių sausainių receptų rasite: Traškūs sausainiai.
Labai gardūs didieji traškūs sausainiai
Kapotos tešlos sausainiai - pyragėliai
(17)
Sūrio sausainėliai | Receptas
(2)