Veganiški avižiniai sausainiai su razinomis

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Veganiški avižiniai sausainiai su razinomis
Nors pati ir nesu veganė ar vegetarė, labai mėgstu veganiškus desertus. Jie dažniausiai būna ne per saldūs, pagaminti tik iš natūralių ingredientų, tad, kai norisi pasmaližiauti su mažesne nuodėme, mėgstu rinktis juos. Šį kartą išmėginau avižinius sausainius iš avižinių dribsnių, juos gardinau razinomis, bet puikiai būtų tikusios ir džiovintos spanguolės, deja, šį kartą jų neturėjau. Tad nieko ilgai nelaukiam ir būtinai išmėginam jau šiandien! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje razinų galite naudoti džiovintas spanguoles, abrikosus, figas ar datules. 
  • Bananų vietoje puikiai tinka obuolių tyrė (apie 200 g) arba moliūgų tyrė, kuri suteiks švelnesnį skonį. 
  • Jei neturite agavos sirupo, galite naudoti klevų sirupą, medų (jei nesate griežtas veganas) arba kokosų cukrų. 
  • Avižinius dribsnius galima pakeisti smulkesniais avižiniais miltais, o linų sėmenis – chia sėklomis arba malto čija sėklų mišiniu. 
  • Jei norite papildomų skonių, galite įmaišyti cinamono, vanilės ekstrakto arba kakavos miltelių. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norėdami pasiekti geriausius rezultatus, naudokite labai prinokusius bananus – tuomet sausainiai bus saldesni ir geresnės tekstūros. 
  • Jei masė yra per skysta, įdėkite daugiau avižinių dribsnių. 
  • Sausainius galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje 3-4 dienas, o šaldytuve – iki savaitės. 
  • Juos taip pat galima užšaldyti ir laikyti iki 3 mėnesių. Prieš valgant, tiesiog atšildykite kambario temperatūroje arba mikrobangų krosnelėje. 
  • Jei mėgstate traškesnius sausainius, kepkite juos 5 minutėmis ilgiau, tačiau stebėkite, kad neprisviltų. 

Ingredientai

    • gerai prinokę bananai: 2
    • avižiniai dribsniai: 1 stiklinės
    • razinos: 1 saujos
    • linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų
    • agavos sirupas (jei trūksta saldumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bananus sutriname šakute arba trintuvu iki vientisos masės.
  2. 2. Tada į ją beriame avižinius dribsnius, razinas ir linų sėmenis bei gerai išmaišome.
  3. 3. Jei galvojate, kad trūksta saldumo, įpilame į masę truputį agavų sirupo.
  4. 4. Masę paliekame mažiausiai pusvalandžiui ar visai valandai, kad dribsniai truputį išbrinktų.
  5. 5. Tuomet šaukštu dedame tešlą ant kepimo skardos, išklotos su kepimo popieriumi bei kepame maždaug 20-25 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Sausainiai turi tapti rusvi. Skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimai: Razinos bei linų sėmenys nėra privalomi šiame recepte, juos galima keisti kitais priedais: įvairiausiais riešutais (kokoso, migdolų riekelėmis, kapotais lazdynų riešutais ar panašiai), sėklomis, džiovintais vaisiais.
  7. 7. Arba galima gaminti išvis be priedų - tokiu atveju sausainiams paruošti prireiks vos dviejų ingredientų.
Veganiški avižiniai sausainiai su razinomis
Veganiški avižiniai sausainiai su razinomis

Jolanta

Naudingas
(0)
Labai gardūs sausainiai tikrai. Itin patiko prie kavos puodelio. :)
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
(2)
Sodri trinta pomidorų sriuba
(1)
Mandarinų tortas Kūčioms
(1)
Trinta bulvių sriuba veganiškai
(1)