Nors pati ir nesu veganė ar vegetarė, labai mėgstu veganiškus desertus. Jie dažniausiai būna ne per saldūs, pagaminti tik iš natūralių ingredientų, tad, kai norisi pasmaližiauti su mažesne nuodėme, mėgstu rinktis juos. Šį kartą išmėginau avižinius sausainius iš avižinių dribsnių, juos gardinau razinomis, bet puikiai būtų tikusios ir džiovintos spanguolės, deja, šį kartą jų neturėjau. Tad nieko ilgai nelaukiam ir būtinai išmėginam jau šiandien!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje razinų galite naudoti džiovintas spanguoles, abrikosus, figas ar datules.
- Bananų vietoje puikiai tinka obuolių tyrė (apie 200 g) arba moliūgų tyrė, kuri suteiks švelnesnį skonį.
- Jei neturite agavos sirupo, galite naudoti klevų sirupą, medų (jei nesate griežtas veganas) arba kokosų cukrų.
- Avižinius dribsnius galima pakeisti smulkesniais avižiniais miltais, o linų sėmenis – chia sėklomis arba malto čija sėklų mišiniu.
- Jei norite papildomų skonių, galite įmaišyti cinamono, vanilės ekstrakto arba kakavos miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norėdami pasiekti geriausius rezultatus, naudokite labai prinokusius bananus – tuomet sausainiai bus saldesni ir geresnės tekstūros.
- Jei masė yra per skysta, įdėkite daugiau avižinių dribsnių.
- Sausainius galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje 3-4 dienas, o šaldytuve – iki savaitės.
- Juos taip pat galima užšaldyti ir laikyti iki 3 mėnesių. Prieš valgant, tiesiog atšildykite kambario temperatūroje arba mikrobangų krosnelėje.
- Jei mėgstate traškesnius sausainius, kepkite juos 5 minutėmis ilgiau, tačiau stebėkite, kad neprisviltų.
Jolanta
Atsakyti