General Tso tai tarsi amerikietiškas kinų patiekalas. Aš pati jį ruošiau su sojų varške arba, kitaip tariant, kietuoju tofu. Gali atrodyti, kad jam pagaminti reikės daug ingredientų, bet aš stengiausi, kad jie visi būtų lengvai randami kiekvienoje parduotuvėje. Šiame patiekale turi jaustis tiek aštrumas, tiek saldumas.
Praėjusią savaitę kartu su draugėmis nusprendėme gaminti azijietiškus veganiškus patiekalus. Ir šis buvo tikrai pasiteisinęs, tad dalinuosi su Jumis visais, nes esu tikra, kad receptas Jums patiks.
Kaip gaminti General Tso tofu?
Šis patiekalas tikrai labai lengvai paruošiamas. Įprastai jis būna gaminamas su aliejuje kepta vištiena, bet aš šį kartą ją pakeičiau į tofu. Aliejaus naudojau irgi visai nedaug, o tik tiek, kad tofu gabaliukai apskrustų.
Tofu reikia gerai nusausinti, nes jame būna nemažai skysčio. Kitu atveju, bus ganėtinai sunku padaryti tofu traškų. Aš pati tofu visada įvynioju į medžiaginius rankšluosčius, ant viršaus uždedu sunkesnes lėkštes ir šitaip palieku maždaug 20-30 minučių.
Po to tofu supjaustau kubeliais ir apvolioju kukurūzų krakmole.
Padažo variantų yra gali ganėtinai daug. Aš pati jį ruošiau su pomidorų pasta, aitriosios paprikos dribsniais ir kitais ingredientais, kurie yra naudojami kiniškoje virtuvėje. Tikrai labai pasiteisino, tad siūlau pasirinkti mano jau patikrintą variantą.
Su kuo patiekti šį patiekalą?
Aš pati patiekiau su virtais ryžiais, šaldytais garuose virtais brokoliais. Tofu taip pat apibarsčiau juodųjų sezamų sėklomis. Galite naudoti šviesias sezamų sėklas. Taip pat itin rekomenduoju jas paskrudinti sausoje keptuvėje. Jei turite, galima užbarstyti svogūnų laiškų - aš šį kartą jų neturėjau.
Panašūs receptai, kuriuo rekomenduoju išmėginti:
-
Tofu sūris su anakardžiais ir daržovėmisO dabar imamės gamybos!