Tai itin paplitusi Rusijoje veganiška burokėlių mišrainė, tad puikiai tinka ir Kūčioms. Man šis patiekalas visada patiko nuo pat vaikystės, "Rusišką vinegretą" nuolatos šventėms arba žiemos savaitgaliui gamindavo mano amžinatilsi Sibiro močiutė. Šiomis dienomis aš ganėtinai retai ruošiu šią mišrainę, nes ją valgome tik aš ir mano vyras (taip pat ir užsukę svečiai arba giminaičiai per šventes), tačiau vaikai niekaip neprisivilioja prie jos.
Ši mišrainė skanesnė, jei naudojami burokėliai saldūs, mišrainėje turėtų dominuoti burokėlių ir morkų saldumas, svarbiausia patiekalo nepersūdyti. Rauginti agurkai arba kopūstai suteikia patiekalui sūriai-rūgščių akcentų. Dažnai šiam receptui papildomai yra naudojami virti arba konservuoti žirneliai arba pupelės - toks patiekalas būna sotesnis, bet man asmeniškai skaniau be jų. Viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus ir alkanumo - jei mišrainės pagaminome nedaug, tai pridėtas indelis pupelių arba žirnelių padidins mišrainės kiekį, pasotins daugiau valgytojų.
Ši mišrainė tik pagaminta - itin gražiai marga, o palikus šaldytuve skoniams persisunkti per visą naktį - visos daržovės nusidažo burokėlių spalva.
Pagaminimui reikės turėti salotų dubenį, o išeiga maždaug 10 porcijų.
Vidutė
Atsakyti