Veganiški avinžirnių omleto keksiukai su daržovėmis

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Veganiški avinžirnių omleto keksiukai su daržovėmis
Avinžirnių miltai – tai nuostabus atradimas veganiškoje virtuvėje, leidžiantis sukurti tradicinių patiekalų alternatyvas be gyvūninių produktų. Šie maži, bet galingi veganiški avinžirnių omleto keksiukai su daržovėmis yra puikus to pavyzdys – jie ne tik sotūs ir maistingi, bet ir universalūs bet kuriam dienos metui. Švelnus avinžirnių skonis puikiai dera su traškiomis daržovėmis, o tekstūra primena tradicinį omletą, nors ir su savitu charakteriu. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi veganiškos mitybos, turi alergiją kiaušiniams arba tiesiog nori įvairinti savo mitybą augaliniais baltymais. Keksiukų forma suteikia patiekalui žaismingumo ir praktiškumo – juos patogu pasiimti į darbą, mokyklą ar iškylauti gamtoje

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje avinžirnių miltų galima naudoti lęšių ar žirnių miltus, nors skonis šiek tiek skirsis. 
  • Daržovių pasirinkimas beveik neribotas – galite naudoti cukinijas, morkas, brokolius ar net saldžiąsias bulves
  • Jei norite sotesnės versijos, galite įdėti grybų arba veganiškos varškės. 
  • Prieskonius taip pat galima keisti pagal savo skonį – tinka ir Provanso žolel4s, kuminas, raudonėlis ar net švelnus karis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Siekiant geriausio rezultato, avinžirnių miltų ir vandens mišinį rekomenduojama palikti pastovėti apie 10 minučių prieš pilant ant daržovių – taip mišinys sutirštės ir geriau išlaikys formą kepant. Daržoves prieš dedant į formeles galima šiek tiek apkepti keptuvėje – taip išgausite intensyvesnį skonį. Keksiukai puikiai išsilaiko šaldytuve iki 3 dienų, todėl juos galima paruošti iš anksto. Atšildyti galima mikrobangų krosnelėje arba orkaitėje, įvyniojus į foliją. 

Ingredientai

    • Virtų avinžirnių: 200 g 
    • Svogūnas: 1 vidutinis (apie 100 g) 
    • Žaliosios pupelės: 100 g 
    • Baklažanas: 1 mažas (apie 150 g) 
    • Špinatai: saujelė (apie 50 g) 
    • Avinžirnių miltai: 100 g 
    • Vanduo: 100 ml 
    • Druska: pagal skonį 
    • Ciberžolės milteliai: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Džiovintas bazilikas: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Riebalais ištepkite keksiukų kepimo formą, naudodami alyvuogių aliejų.
  3. 3. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite svogūną, žaliąsias pupeles ir baklažaną.
  4. 4. Nuplaukite ir stambiai suplėšykite špinatus.
  5. 5. Supilkite supjaustytas daržoves į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstydami.
  6. 6. Pridėkite virtus avinžirnius, tolygiai padalindami tarp formų.
  7. 7. Atskirame dubenyje sumaišote avinžirnių miltus su tokiu pat kiekiu vandens, išlaikydami santykį 1:1.
  8. 8. Įberkite druskos, ciberžolės miltelių ir džiovinto baziliko į miltų masę.
  9. 9. Gerai išmaišius, pilate šią masę ant daržovių kiekvienoje formelėje.
  10. 10. Pastatę formą į orkaitę, kepsite apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai apskrus ir sutvirtės.
  11. 11. Išėmę iš orkaitės, palaukite 5 minutes, kad keksiukai šiek tiek atvėstų ir susiformuotų.
  12. 12. Patiekiama su jogurto padažu ar kitu jums patinkančiu neutralaus skonio padažu.
Chia sėklos su jogurtu
(10)
Skaniausi varškiniai blynai
(122)