Autorius apie receptą
Vakar vieningai su šeima buvom sutarę, kad šiandien kepsime
varškės apkepą, bet kažkaip ryte atsikėlus užėjo kalba apie varškėčius. Visi vieningai nusprendė, kad apkepo kepimą atidėsim ir šiandien pusryčiausim valgydami varškėčius pagamintus su avižų miltais ir bananais. Sprendimas buvo labai teisingas, nes visų veiduose pavalgius atsirado labai didelės šypsenos. Dabar ir jūsų eilė šypsotis, dėl fantastiškai skanių varškėčių.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje avižų miltų galima naudoti viso grūdo speltų miltus, jei nesate jautrūs gliutenui.
- Bananą galima pakeisti tarkuotu obuoliu arba kriauše – rezultatas bus šiek tiek kitoks, bet taip pat natūraliai saldus.
- Varškę galima keisti rikota arba liesa varške, kad būtų dar švelnesnė konsistencija.
- Kepimo miltelius galima pakeisti žiupsneliu sodos, sumaišytos su keliais lašais citrinos sulčių.
- Kepimui vietoje kokosų aliejaus puikiai tinka lydytas sviestas arba rafinuotas rapsų aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Naudokite subrendusius bananus – jie bus saldesni ir lengviau susimaišys su tešla.
- Jei norite traškesnio paviršiaus, varškėčius galima apvolioti smulkintuose avižiniuose dribsniuose vietoje miltų.
- Leiskite tešlai pastovėti bent 15 minučių – taip avižų miltai išbrinks ir masė bus tvirtesnė.
- Varškėčius formuokite drėgnomis rankomis – taip jie nelips prie delnų.
- Kepkite ant vidutinės ar silpnos ugnies, kad spėtų iškepti vidus, o paviršius neapdegtų
Atsiliepimai