Autorius apie receptą
Augaliniai blynai su obuoliais – tai švelnūs, purūs ir gardžiai kvepiantys pusryčiai, kurie džiugins skonio receptorius. Šie blynai yra be kiaušinių ir pieno produktų, tačiau nepraranda savo minkštumo ir drėgnumo. Į tešlą įmaišyti sultingi obuoliai suteikia malonios rūgštelės, trintas bananas - natūralaus saldumo, o cinamonas prideda šilto, naminio jaukumo. Blynai puikiai tinka patiekti su šlakeliu klevų sirupo, trupučiu riešutų kremo ar papildomu obuolių griežinėliu. Taip pat blynai bus gardūs su cukraus pudra, obuolių gabaliukais, pasirinktu džemu ar sirupu. Priedų pasirinkimas tikrai platus.
Tai sveikas ir maistingas pasirinkimas, kuris ne tik pamaitins, bet ir palepins jus savo nepaprastai maloniu skoniu. Šie blynai iškeps natūraliai saldūs, tad net ir pasirinkus juos valgyti be priedų skonis bus puikus.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietinius miltus galima pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais, speltos miltais arba tiesiog sumaišyti kelis miltų rūšis. Jei norite be glitimo, galite naudoti grikių, ryžių miltus arba universalų miltų mišinį be glitimo.
- Vietoje cukraus galima naudoti agavos sirupą, klevų sirupą, kokosų cukrų arba datulių sirupą.
- Augalinį gėrimą galima rinktis pagal skonį – tinka migdolų, sojų, avižų, ryžių ar kokosų pienas.
- Obuolius galima pakeisti kriaušėmis ar net cukinija, jei norite išgauti panašią tekstūrą su mažesniu kalorijų kiekiu.
- Jei neturite obuolių acto, galite naudoti citrinų sultis ar baltąjį actą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Naudokite labai gerai sunokusius bananus – jie bus saldesni ir lengviau sutrins.
- Obuolius geriausia tarkuoti prieš pat maišant tešlą, kad jie nepatamsėtų ir neišskirtų per daug skysčių.
- Kepimo keptuvė turėtų būti vidutiniškai įkaitinta – per karšta keptuvė gali sudeginti blynus iš išorės, o viduje jie liks žali.
- Obuolius galite tarkuoti skirtingais būdais: stambia tarka gausite tekstūriškesnius blynus, smulkia – vientisesnius.
- Kepant blynelius, verskite juos, kai paviršiuje atsiranda burbuliukai, o kraštai tampa matiniai.
- Iškeptus blynus galite palaikyti šiltoje orkaitėje (60-70°C), jei norite juos patiekti visus iš karto.
Atsiliepimai