Burgeriams nebūtinai reikia mėsos, kad jie būtų skanūs ir maistingi. Veganiški burokėlių ir juodųjų pupelių burgeriai – tai puikus pasirinkimas visiems, kurie siekia sveikos mitybos ir rūpinasi aplinka. Šis neįprastas augalinių baltymų derinys sukuria nepaprastą tekstūrą – minkštą vidų ir traškią plutelę, kuri pramogauja net ir labiausiai įsitikinusius mėsainių mylėtojus. Burokėliai ne tik suteikia akiai patraukiančią raudoną spalvą, bet ir aprūpina organizmą vertingais vitaminais, mineralais bei antioksidantais. Juodosios pupelės, kaip puikus augalinių baltymų šaltinis, padeda ilgiau išlikti sočiam ir palaiko sveiką virškinimą.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje raudonojo svogūno galima naudoti baltąjį svogūną arba porus.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti augaliniu sviestu arba kokosų aliejumi.
- Graikinius riešutus galima pakeisti migdolais, graikiniais riešutais arba saulėgrąžu.
- Žalius grikius galima pakeisti avižiniais dribsniais arba kvietiniais miltais.
- Juodąsias pupeles galima pakeisti mung pupelėmis, lęšiais arba avinžirniais.
- Linų sėmenis galima pakeisti chia sėklomis.
- Burgeriui tinkamos bandelės be gliuteno arba pita duona.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš formuojant paplotėlius, masę galima atvėsinti, kad būtų lengviau dirbti.
- Paplotėlius galima iš anksto suformuoti ir užšaldyti ateičiai.
- Burgeriams skaniausiai tinka raugintos daržovės.
- Norėdami, kad burgeriai būtų dar traškesni, galite pridėti šiek tiek įvairių kruopų.
- Gaminant kepami burgeriai labai lengvai pridega prie keptuvės, todėl labai svarbu naudoti kokybiškus įrankius.
- Patiekdami burgerius, galite papuošti juos šviežiais žolelių lapeliais.