Autorius apie receptą
Aš pati visada stengiuosi nemėtyti maisto, kiek įmanoma bandau visada suvartoti iki produkto galiojimo laiko. Įprastai neperku maisto dideliais kiekiais ir negaminu didelių porcijų, tai padaryti nėra taip jau sudėtinga. Tiesa, yra vienas toks produktas, kurį įprastai tiesiog išpilu. Spėkit, kas? O gi - avinžirnių skystis! Jis būna skardinėje nusunkus konservuotus avinžirnius arba skystis, kuris atlieka išvirus avinžirniams. Jis kitaip yra vadinamas akvafaba.
Todėl visai neseniai sugalvojau išsikepti blynelius su šiuo skysčiu, kad nereiktų išpilti, nes tiesiog pasidarė gaila. Akvafabą aš plakiau iki standumo, kad apvertus indą ji turi nejudėti (tarsi kiaušinių baltymai). Blynai iškepė itin stori ir nerealiai purūs!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje baltų speltos miltų galima naudoti įprastus kvietinius miltus arba viso grūdo speltos miltus, kurie suteiks daugiau skaidulinių medžiagų ir sotumo jausmą.
- Avižiniai miltai gali būti pakeisti grikių miltais arba tiesiog susmulkintomis avižomis, kurias sumalsite kavos malūnėliu iki miltų konsistencijos.
- Jei neturite kokosų cukraus, drąsiai naudokite rudą cukrų, agavos sirupą arba klevų sirupą - skonis bus šiek tiek kitoks, bet ne mažiau skanus.
- Augalinį pieną galite rinktis pagal skonį - tinka migdolų, sojų, avižų ar kokosų pienas, kiekvienas suteiks blynams savito skonio atspalvių.
- Vietoje kokosų aliejaus kepimui galima naudoti aukštos kokybės rafinuotą saulėgrąžų aliejų arba rapsų aliejų.
- Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės milteliais arba vaniliniu cukrumi, jei neturite ekstrakto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Akvafabą plakite šaltą, tiesiai iš šaldytuvo - taip ji greičiau išsiplaką ir tampa standesnė.
- Prieš pradėdami gaminti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros - tai padės išvengti tešlos susigumuliavimo.
- Maišydami sausus ingredientus su išplakta akvafaba, naudokite mentelę ir maišykite lėtai, apvedžiodami dubens kraštus, kad išsaugotumėte kuo daugiau oro burbulų.
- Kepkite blynus ant vidutinės ugnies - per didelė karštis gali sudeginti blynus, o per maža neleis jiems tinkamai iškilti.
- Blynams kepti geriausia naudoti neprisvylančią keptuvę su storu dugnu, kuri užtikrina tolygų karščio pasiskirstymą.
- Blynus verskite tik tada, kai paviršiuje atsiras daug oro burbuliukų - tai ženklas, kad apatinė pusė jau pakankamai iškepusi.
- Iškeptus blynus sudėkite ant grotelių, o ne ant lėkštės - taip jie nepraras savo purumo dėl kondensacijos.
Atsiliepimai