Autorius apie receptą
Čirviniai vafliai be pieno, sviesto ir kiaušinių – tai puikus pasirinkimas ne tik veganams, bet ir visiems, kurie ieško sveikesnės alternatyvos tradiciniams vafliams. Šie vafliai pasižymi purumu, subtiliu saldumu ir švelniu kokosų poskoniu, kuris maloniai dera su vaisiais, uogomis ar augalinės kilmės padažais. Klasikiniame recepte įprastai naudojami gyvūninės kilmės produktai gali būti sėkmingai pakeisti augaliniais ingredientais, neprarandant nei skonio, nei tekstūros. Dėl banano minkštumo ir natūralaus saldumo, šie vafliai tampa ne tik gardūs, bet ir šiek tiek maistingesni – bananai praturtina tešlą kaliu ir skaidulomis.
Tai puikus savaitgalio pusryčių ar pavakarių pasirinkimas, kai norisi kažko saldaus, bet neapsunkinančio. Receptas labai lankstus – galite jį pritaikyti pagal savo mitybos poreikius ar tai, ką turite namuose. Be to, šie vafliai puikiai tinka įvairiems pagardams – nuo paprastos uogienės iki veganiškos grietinėlės ar
riešutų sviesto.
Reklama
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Ruginiai miltai gali būti pakeisti viso grūdo kvietiniais miltais, jei norisi švelnesnio skonio.
- Vietoje ryžių pieno galima naudoti avižų, migdolų ar sojų pieną – kiekvienas suteiks šiek tiek kitokį skonio niuansą.
- Bananą galima keisti obuolių tyre (apie 60 g) arba augaliniu kiaušinių pakaitalu.
- Kokosų aliejų galima keisti neutralaus skonio augaliniu aliejumi, pavyzdžiui, rapsų ar saulėgrąžų.
- Rudo cukraus alternatyva – klevų sirupas, agavų sirupas ar kokoso žiedų cukrus.
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas natūraliu vanilės ekstraktu (apie 0,5 arbatinio šaukštelio).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlą gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumulėlių – tai padės išgauti vienodą tešlos konsistenciją.
- Vaflinę gerai įkaitinkite prieš kepant pirmą partiją – tai padės vafliams gražiai apskrusti.
- Neperkraukite tešlos į vaflinę – per daug tešlos gali išbėgti arba nesukepti tolygiai.
- Kepkite vaflius tol, kol jie bus auksinės spalvos ir lengvai atsiskirs nuo formos.
- Jei norite dar traškesnių vaflių, po kepimo kelioms minutėms padėkite juos ant grotelių – tai neleis jiems suminkštėti nuo garų.
Atsiliepimai