Šokoladinis vyniotinis su uogomis ir grietinėles-varškės kremu

2023-10-04 Autorius oSkanu.lt

Šokoladinis vyniotinis su uogomis ir grietinėles-varškės kremu
Labai gardus, šventinis saldus šokoladinis vyniotinis su uogomis bei nuostabiu grietinėlės-varškės kremu. Receptą kažkada radau internete ir dabar jau net nebežinau, iš kur jis buvo, bet ačiū tam, kuris jį sugalvojo. Dabar noriu pasidalinti šiuo receptu su Jumis visais. Esu tikra, kad nenusivilsite ir pasilepinsite šiuo fantastišku desertu. :)

Ingredientai

    • kiaušinių: 3
    • miltų: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų (kremui)
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų (tešlai)
    • vanilinio cukraus: 1 valgomojo šaukšto (naudotas Dr. Oetker)
    • kakavos: 4 valgomųjų šaukštų
    • bulvių krakmolo: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 gramų
    • varškės: 300 gramų (naudota 9%)
    • želatinos: 3 arbatinių šaukštelių
    • šaldytų uogų: 1 saujos (vyšnių, braškių, aviečių)
    • šokolado drožlių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių baltymus išplakite iki standžių putų. Plakdamos supilkite cukrų, po vieną - trynius, palaipsniui suberkite kakavą, miltus sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais.
  2. 2. Tada paskleiskite tešlą tolygiai į kepimo formą (20x36 centimetrų), išklotą su kepimo popieriumi (aš pati dėjau popierių tiesiog ant skardos).
  3. 3. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių.
  4. 4. Išėmusios dėkite biskivtą ant švaraus medvilninio rankšluostėlio bei susukite į vyniotinį, kol dar karštas.
  5. 5. Tuomet želatiną užpilkite trupučiu šalto vandens, kad išbrinktų. Kremui pertrinkite varškę blenderiu su pora šaukštų cukraus.
  6. 6. Atskirai išplakite grietinėlę su vaniliniu bei likusiu šaukštu cukraus. Želatiną kaitinkite ant vandens vonelės, kol ištirps. Sumaišykite varškę su grietinėle, įmaišykite želatiną.
  7. 7. Po to biskvitą atsargiai atvyniokite, ant jo paskirstykite du trečdalius kremo (daugiau kremo paskirstykite link centro). Dėkite ant kremo uogas, stambesnes galite pasmulkinti, bei susukite vyniotinį.
  8. 8. Viską apvyniokite maistine plėvele bei dėkite maždaug 2 valandoms į šaldytuvą.
  9. 9. Paskui aptepkite likusiu kremu bei statykite vėl į šaldytuvą, idealiausia visai nakčiai. Prieš patiekdamos papuoškite šokolado drožlėmis bei uogomis. Skanaukite!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių vyniotinių receptų rasite: Šokoladiniai vyniotiniai.
Šokoladinis vyniotinis su uogomis ir grietinėles-varškės kremu
Granola bars - batonėliai
(4)