Autorius apie receptą
Šis ryžių apkepas gimė visiškai netikėtai ir, net nesitikint, LABAI ir LABAI pavyko. Mano mamai verdant ryžius netyčia pribiro per daug, tai juos reikėjo kažkur vis tiek sunaudoti (išmesti maistą man visada gaila). Taigi, dar pridėjus tai, kas, man atrodė, labai tiktų, iškepė nerealiai gardus apkepas. Būtinai gaminsiu jį ir ateityje.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Ryžių košė: vietoje jos galima naudoti likusius virtus ryžius, sumaišytus su šlakeliu pieno arba augalinio gėrimo.
- Varškė: puikiai tinka ir liesa, ir riebesnė varškė, taip pat galima naudoti kreminę varškę be priedų.
- Grietinė: jei jos neturite, galima keisti natūraliu jogurtu arba graikišku jogurtu.
- Vanilinis cukrus: galima pakeisti natūralia vanilės esencija (apie 0,5 arbatinio šaukštelio).
- Cukrus: vietoje jo galima naudoti rudąjį cukrų, agavų sirupą arba klevų sirupą – tai suteiks subtilaus aromato.
- Miltai: galima keisti speltos, avižiniais miltais arba net manų kruopomis, kad apkepas gautų daugiau struktūros.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Norėdami išgauti dar labiau iškėlusį ir purų apkepą, atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą pačioje pabaigoje.
- Apkepą galima gardinti razinomis, džiovintomis spanguolėmis ar obuolių kubeliais – tai suteiks įvairesnių skonių.
- Kad nesviltų dugnas, kepimo formą geriausia iškloti kepimo popieriumi arba naudoti silikoninę formą.
- Jei norite dar sodresnio skonio, į apkepą galite įmaišyti žiupsnelį cinamono ar muskato riešuto.
- Patiekiant labai tinka ir šilto pieno stiklinė – tai sukuria jaukų, namų skonių pilną derinį.
Atsiliepimai