Varškės apkepas be manų ir be kvietinių miltų

2019-10-17 Autorius Jurgitos skanumai

Varškės apkepas be manų ir be kvietinių miltų
Varškės apkepas be manų itin universalus patiekalas nuostabiai tinkantis savaitgalio pusryčiams (kai tik turiu daugiau laiko kepimui ir laukimui 😀) arba eilinės dienos vakarienei! Juk paruošti jį labai paprasta bei visai nesudėtinga, o mėgsta jį ir vaikai ir suaugę.

Tad šį kartą rekomenduoju pasigaminti ir paragauti itin skanų, minkštą, kvapnų varškės apkepą be kvietinių miltų ir be manų kruopų.

Labai gardus šis varškės apkepas tiek šiltas, su grietine, jogurtu arba uogiene, tiek jau atvėsęs su puodeliu mėgstamos arbatos arba kavos. Visiems varškės apkepų mylėtojams ir tiems, kuriems nepatinka labai ilgai sukiotis virtuvėje - garantuoju, kad patiks!

Ingredientai

    • kreminės varškės: 500 gramų (arba varškės pertrintos per sietelį)
    • kiaušinių: 4
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinės: 2 valgomųjų šaukštų
    • kukurūzų krakmolo: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę, kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų bei grietinę gerai išsukame.
  2. 2. Tuomet suberiame kraklomą ir gerai išmaišome.
  3. 3. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių butų ir iš lėto įmaišome į varškės masę.
  4. 4. Masę pilame į sviestu išteptą kepimo formą.
  5. 5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
  6. 6. Iškepus išimame iš orkaitės ir leidžiame apkepui atvėsti bei sutvirtėti.
  7. 7. Patiekiame su graikišku jogurtu, agavų sirupu ir uogomis. Man jis labai gardus, pasilepinkite ir Jūs!

Aldona

Pirmą kartą gaminau varškės apkepą be manų kruopų ir rezultatas labai nustebino. Tikrai gaminsiu dar ir ateityje. :)
Atsakyti
Varškės apkepas be manų ir be kvietinių miltų
Varškėčiai su špinatais
(1)