Tai tikriausiai vienas iš tų desertų, kurio receptų galima rasti tiek, kiek yra šeimininkių. Išties, nemažai receptų teko išmėginti ir man pačiai. Vieni kardinaliai gali skirtis, kiti gal kiek mažiau. Bet man asmeniškai priimtiniausias yra šis, jos pačios skaniausios. Varškės spurgos visada gausis minkštos, drėgnos ir lengvai formuojamos.
Kas labai bijote padauginti ir mano, kad jausis sodos skonis, galiu nuraminti - tikrai taip nebus. Bet, jeigu norisi, sodą galite pakeisti kepimo, bet tuomet nebebus naudojamas kefyras.
Aš pati visada varškės spurgas prisiminsiu iš vaikystės. Vos iškeptas, dar šiltas skanaudavome jas užgerdami šviežiu šiltu pienu. Tokie man būdavo tobuliausi pusryčiai arba vakarienė, nieko daugiau nereikėdavo. :)
Daiva
Atsakyti
Sigita
Atsakyti