Autorius apie receptą
Šio saldaus desertinio vyniotinio receptą suradau savo pačios vaikystės užrašuose ir tokia didelė nostalgija apėmė, kad nieko nelaukus ėjau gaminti. Rezultatas tikrai labai geras, o ir ingredientų visai nedaug. Būtinai rekomenduoju pamėginti ir Jums. Pamenu, kaip mano močiutė sakydavo, kad geras vyniotinis privalo būti toks švelnus, kad tirptų burnoje – šis receptas būtent toks ir yra!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje paprasto cukraus galite naudoti rudą cukrų arba medų, kuris suteiks kitokį skonį ir aromatą.
- Jeigu neturite vanilinio cukraus, galite naudoti vanilės ekstraktą (1 arbatinį šaukštelį) arba tikros vanilės ankštį.
- Kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba pusiau keisti kokosų miltais, kad gautumėte kitokią tekstūrą.
- Vietoje žemuogių puikiai tinka avietės, mėlynės, vyšnios ar net persikai – svarbu, kad vaisiai būtų sultingi ir saldūs.
- Įprastą varškę galima pakeisti kreminio sūrio (mascarpone arba Philadelphia) ir grietinės mišiniu, jei norite kremiškesnio įdaro.
- Paprastą varškę galima pakeisti graikišku jogurtu, sumaišytu su nedideliu kiekiu medaus – gausite gaivesnį įdarą.
- Jei mėgstate riešutinį skonį, į biskvitą galite įmaišyti smulkintų graikinių riešutų arba migdolų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kiaušinius prieš naudojimą palaikykite kambario temperatūroje bent 30 minučių – taip baltymai geriau išsiplakas.
- Plakdami baltymus, įsitikinkite, kad dubuo ir plaktuvas yra visiškai sausi ir švarūs – net mažiausias riebalų kiekis sutrukdys baltymams išsiplakti.
- Kai kepate biskvitą, neatidarykite orkaitės durelių pirmas 10 minučių – staigus temperatūros pokytis gali sukelti biskvito sukritimą.
- Vyniotinį pradėkite vynioti, kai jis dar šiltas, bet ne karštas – taip jis geriau išlaikys formą ir nesutrūkinės.
- Prieš tepant įdarą, biskvitą galima lengvai apšlakstyti sirupu ar net likeriu, kad būtų dar drėgnesnis ir aromatingesnis.
- Prieš patiekiant, palaikykite vyniotinį šaldytuve bent valandą – taip įdaras sustings ir vyniotinis bus lengviau pjaustomas.
- Pjaustykite vyniotinį aštriu peiliu, kurį kas kartą praskalaukite šiltu vandeniu – taip pjūviai bus lygūs ir gražūs.
Atsiliepimai