1. 1-as sluoksnis: Suminkome tešlą iš minkšto sviesto, cukraus bei miltų.
2. Tešlą išklojame į 15x15 centimetrų (naudojau apvalią ~18 centimetrų) kepimo skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių, kol taps auksinė.
3. Po to leidžiame atvėsti.
4. 2 sluoksnis: Sviestą ištirpiname puode, beriame cukrų ir permaišome, supilame kondensuotą pieną, sirupą ir leidžiame užvirti. Vis maišydamos verdame 3 minutes.
5. Nukeliame nuo ugnies, įmaišome žiupsnelį druskos. Vėstančią karamelę dar kelis kartus būtinai permaišome.
6. Jeigu norisi, įberiame pabarstukų (beriame, kai karamelė jau bus gerokai atvėsusi).
7. Supilame pravėsusią karamelę ant sausainio sluoksnio bei atvėsiname visiškai šaldytuve.
8. Kai paviršius taps tvirtas bei vėsus, supilame išlydytą šokoladą. Paskleidžiame tolygiu sluoksniu bei leidžiame jam sustingti.
9. Sustingusį desertą išimame iš formos.
10. Galiausiai supjaustome vieno-dviejų kąsnių dydžio gabaliukais. Lepinamės!
11. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.