Morkų vafliai su varške ir sūriu

2020-04-09 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Morkų vafliai su varške ir sūriu
Labai rekomenduoju tokius morkų vaflius pasigaminti pusryčiams arba užkandžiui. Tikrai labai skanu!

Patiekiame šiuos vaflius su grietine, natūraliu jogurtu, humusu arba kitu mėgiamu padažu.

Jeigu savo virtuvėje neturite vaflių keptuvės - dedame masę į paprastą keptuvę, bus blynai! Kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies, uždengę dangčiu, kol blynai gražiai apskrus.

Ingredientai

    • morkos: 100 gramų (tarkuotos)
    • varškė: 100 gramų
    • fermentinis sūris: 70 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį sudedame per burokinę tarką sutarkuotą morka ir sūrį, varškę, įmušame kiaušinius, įberiame druskos, česnako miltelius ir viską šakute gerai sumaišome.
  2. morkų vaflių ingredientai
  3. 2. Įpilame aliejaus ir įberiame persijotus miltus kartu su kepimo milteliais, dar vieną kartą išmaišome (tešla gausis tiršta).
  4. 3. Po to įkaitiname vaflinę ir ją lengvai patepame aliejumi.
  5. 4. Dedame 3 šaukštus mišinio į vaflinės centrą, uždarome ir kepame maždaug 5 minutes, kol gražiai apskrus (kiekviena vaflinė kepa kiek skirtingai).
  6. 5. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, humusu arba kitu mėgiamu padažu. Skanaujame!
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Sveiki avokado ir kivi pyragaičiai
(9)