Labai skanus trupininis pyragas su varške

2024-12-12 Autorius Miss Baklažan

Labai skanus trupininis pyragas su varške
Trupininis pyragas su varške – tai klasikinis lietuviškas desertas, kuris sujungia trapios tešlos ir švelnaus varškės įdaro derinį. Šis pyragas ne tik primena vaikystės skonius, bet ir puikiai tinka įvairioms progoms – nuo šeimos susibūrimų iki šventinių pietų. Jo aromatas, sklindantis iš orkaitės, sukuria jaukią atmosferą namuose, o skonis džiugina tiek mažus, tiek didelius smaližius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sviestas: vietoj sviesto galite naudoti margariną arba kokosų aliejų, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti tešlos skonį ir tekstūrą.
  • Miltai: dalį kvietinių miltų galima pakeisti viso grūdo arba speltos miltais, kad pyragas būtų sveikesnis.
  • Cukrus: baltąjį cukrų galima keisti ruduoju cukrumi arba kokosų cukrumi, suteikiant pyragui karamelinį atspalvį.
  • Varškė: jei neturite varškės, galite naudoti rikotos sūrį arba kreminę varškę.
  • Vanilės ekstraktas: vietoj ekstrakto galima naudoti vanilinio cukraus arba vanilės ankšties sėklas.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos paruošimas: svarbu, kad sviestas būtų šaltas, kai maišote jį su miltais – tai padės gauti tinkamą trupinių tekstūrą.
  • Įdaro maišymas: norint gauti vienalytę varškės masę, rekomenduojama naudoti elektrinį trintuvą arba blenderį.
  • Kepimo laikas: stebėkite pyrago viršų – jei jis pradeda per greitai ruduoti, uždenkite folija, kad nesudegtų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 4500 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1/12 pyrago): apie 375 kcal 

Ingredientai

    Trupiniams:
    • sviestas: 200 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • vanilės ekstraktas: 0,5 šaukštelio
    Įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Trupinių paruošimas: Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį su miltais.
  2. 2. Pirštais trinkite sviestą su miltais, kol susidarys smulkūs trupiniai.
  3. 3. Įberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą, gerai išmaišykite.
  4. 4. Pusę gautos trupinių masės dėkite į apvalią kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami pagrindą.
  5. 5. Įdaro paruošimas: Varškę sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius.
  6. 6. Suberkite cukrų ir supilkite vanilės ekstraktą.
  7. 7. Naudodami elektrinį trintuvą arba blenderį, plakite, kol gausite vienalytę, glotnią masę.
  8. 8. Pyrago surinkimas ir kepimas: Paruoštą varškės įdarą tolygiai paskirstykite ant trupinių pagrindo kepimo formoje.
  9. 9. Likusius trupinius pabarstykite ant viršaus, kad padengtų įdarą.
  10. 10. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C temperatūros.
  11. 11. Kepkite pyragą apie 60 minučių, kol viršus taps gražiai auksinės spalvos.
  12. 12. Patiekimas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti.
  13. 13. Supjaustykite porcijomis ir mėgaukitės su puodeliu arbatos ar kavos.
  14. 14. Santrauka: Šis labai skanus trupininis pyragas su varške – tai tradicinis desertas, kuris džiugina savo paprastumu ir nepakartojamu skoniu. Naudodami aukščiau pateiktus patarimus ir ingredientų alternatyvas, galite pritaikyti receptą pagal savo skonį ir turimus produktus. Svarbiausia – gaminti su meile ir mėgautis kiekvienu kąsniu!
Recepto autorius Miss Baklažan

Atsakinėjama į Komentarą

Pats skaniausias tiramisu su grietinėle
(8)