1. Mielinė tešla: Pirmiausia šiek tiek pašildykite pieną, atsidėkite porą šaukštų, kuriuose tirpinsite mieles (tirpinau puodelyje su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus). Tuo tarpu, kol mielės putoja, sumaišykite cukrų, išplaktus kiaušinius bei pieną. Paskui supilkite mieles. Pamaišykite.
2. Tuomet berkite miltus bei minkykite tešlą. Kai jau tešla vientisa, supilkite atvėsusį lydytą sviestą bei dar kartą minkykite. Riebalai turi susigerti, tešla nelipti prie indo sienelių bei prie rankų. Kai jau nebelieka sviesto likučių, tešlą palikite inde kildintis (aš pati šiek tiek pašildžiau orkaitę bei kildinau joje maždaug 1,5-2 valandas).
3. Kai jau tešla beveik iškilusi, ruoškite įdarą: Užplikykite aguonas su verdančiu vandeniu, leiskite pabrinkti maždaug 20 minučių.
4. Tuomet nukoškite bei sumalkite (kavamale arba "blenderiu"). Suberkite cukrų, supilkite išplaktus baltymus bei viską gerai išsukite.
5. Formuokite vyniotinį: Iš tešlos iškočiokite stačiakampį lakštą (maždaug 0,5 centimetro storio), užtepkite įdaro bei viską susukite į volelį. Jį surieskite bei perkelkite į kepimo indą. Aš šį kartą naudojau 24 centimetrų apvalią kepimo formą atsegamais kraštais, o į vidurį jos įstačiau keramikinį puoduką, kad kepdamas pyragas išlaikytų gražią formą. Vyniotinio galus rekomenduotina sujungti, bet kepant jie ir taip sulimpa. Viršų galite šiek tiek įpjauti peiliu, aptepkite kiaušiniu.
6. Kepkite iki 160-170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių. Mėgaukitės!
Jurate
Labai skanu. I aguonu idara, kad butu sveikiau, vietoj cukraus dejau skysto saldiklio.
Atsakyti
Jurate
Atsakyti
Ramutė
Atsakyti