Riešutiniai batonėliai su abrikosais

2024-10-01 Autorius Anželika - Valgau pats

Riešutiniai batonėliai su abrikosais
Riešutiniai batonėliai su abrikosais - šis receptas skirtas paruošti sveikus abrikosų ir riešutų skanėstus vaikučiams nuo 6 mėn. amžiaus. Džiovinti abrikosai ir riešutai susmulkinami iki vientisos masės, tada iškočiojami tarp kepimo popieriaus sluoksnių, kad būtų galima formuoti norimos formos užkandžius. Kepant orkaitėje trumpai, tik apie 10 minučių, jie iškepa lengvai traškūs, bet iš vidaus minkšti energijos batonėliai ar užkandžiai. Tai puikus sveikas užkandis, kuriame derinamas natūralus abrikosų saldumas su riešutų tekstūra ir skoniu.

Redaktorės Vaidos komentaras - šis paprastas ir greitai paruošiamas užkandis tinkamas mažyliams nuo 6 mėn., JEIGU nėra nustatytų alergijų naudojamiems produktams. 

Supjaustykite batonėlius norimo pločio, kad vaikučiui būtų kuo lengviau paimti. 

Ingredientai

    • Džiovinti abrikosai: 125 g
    • Džiovinti anakardžių riešutai: 125 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Abrikosus ir riešutus sudėti į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
  2. 2. Masę perkelti ant kepimo popieriaus, ją prispausti mentelę, uždėti kitą lakštą kepimo popieriaus, tuomet iškočioti ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
  3. 3. Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros ir batonėlius kepti apie 10 min.