Šiandien su jumis pasidalinsiu neprilygstamu receptu - pati skaniausia, drėgna, minkšta, saldi ir itin kvapni bananų duona pagal Beatą. Bananų duona - tai klasikinis kepinys, kuris niekada neišeina iš mados, o šis receptas yra ištobulintas iki paskutinio kąsnio.
Bananų duonos jau senokai nebuvau išsikepusi. O ši itin tobulai pavykstanti gardi duonelė, drėgna, minkšta, kvapni, saldi, bet ne per saldi. Tai puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek popietinei arbatėlei, tiek vakarienei su puodeliu karšto pieno. Šios duonos skonis su kiekvienu kąsniu atsiskleidžia vis naujomis natomis - jaučiamas švelnus cinamono prieskonis, vanilės aromatas ir, žinoma, prinokusių bananų saldumas, kuris suteikia šiam kepiniui nepakartojamo charakterio.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors originalus receptas yra tobulas, visada galima eksperimentuoti su ingredientais:
Reklama
- Vietoje baltų kvietinių miltų galite naudoti pilno grūdo miltus (1,5 puodelio, nes jie sugeria daugiau skysčio) arba dalį miltų pakeisti avižiniais.
- Cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, klevų sirupu (3/4 puodelio) arba medumi (3/4 puodelio).
- Jei neturite sviesto, galite naudoti kokosų aliejų tokiu pačiu kiekiu.
- Kiaušinius galima pakeisti lino sėmenų košele (2 valgomieji šaukštai maltų linų sėmenų sumaišyti su 6 valgomaisiais šaukštais vandens).
- Pieną galima pakeisti augaliniu pienu - migdolų, kokosų ar avižų.
- Galite įmaišyti papildomus ingredientus: šokolado gabaliukus, kapotus riešutus (graikiniai, lazdyno, migdolai), džiovintas spanguoles ar razinas.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Naudojame gerai prinokusius bananus, nes jų skonis daug stipresnis, o dėl minkštų bananų duonelė gaunasi drėgna bei labai minkšta. Idealiausi bananai šiam receptui - tie, kurių odelė jau yra tamsiai rudos dėmės. Tokius bananus galite užšaldyti iš anksto ir atšildyti prieš naudojimą.
Tikriausiai ne vienam, kas seka mano receptus, iškyla klausimas kam yra reikalinga druska kepiniuose. Ji tiesiog privaloma! Kaip ir kiekviename kitame patiekale. Druska sujungia bei paryškina kitų produktų skonį! Tad visada įberiame bent žiupsnelį druskos kažką kepdami. Idealiausiai ją yra įmaišyti į miltus, kad tolygiai pasiskirstytų.
Vanilę taipogi labai dažnai panaudoju savo kepiniuose, praktiškai visuose, kur tik įmanoma. Ji suteikia kvapnumo ir dar nuostabesnio skonio. Nors tai nėra privalomas ingredientas. Jeigu neturite, tiesiog jį praleiskite.
Man pačiai ši duonelė kepė 1 valandą 10 minučių 160 laipsnių elektrinėje orkaitėje su ventiliatoriumi. Nepamirškite, jeigu jūsų elektrinė orkaitė su ventiliatoriumi, visada viską kepame 20 laipsnių žemesnėje temperatūroje nei nurodyta recepte, nebent nurodyta kitaip. Savo receptuose visados nurodau normalios įprastos orkaitės temperatūras.
Norint patikrinti, ar duona iškepusi, įsmeigiame medinį pagaliuką į kepinio centrą - jis turi išlikti sausas. Jei duona viršuje pradeda per greitai ruduoti, uždenkite ją folija, kad nepridegtų.
as
Atsakyti
Austėja
Atsakyti