Ne veltui tikriausiai taip ir pavadintas, nes nuodėmė būtų tokio tobulo pyrago neparagauti. Prabangus savo skoniu, sotus, su tirpstančiu burnoje kremu, daug jo ir nesuvalgysi iškart, nes tikrai sotus (bent jau man) ir kažkokia dalimi kiek panašus į "Amerikietišką sūrio" pyragą... Tikra saldi nuodėmė. Bėgame gaminti ir lepintis!
Ingredientai
Pagrindui (20 centimetrų forma):
sausainiai: 200 gramų
sviestas: 100 gramų
kakava: 1 arbatinio šaukštelio
graikiniai riešutai: 70 gramų
Kremui:
maskarponės sūris: 500 gramų
kiaušiniai: 3
cukrus: 100 gramų
bulvių krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
kreminis likeris: 100 mililitrų (Bailey's, Mollys, Damų ar panašiai)
juodas šokoladas: 50 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sausainius sumalkite kartu su riešutais.
2. Tada įberkite kakavą, pamaišykite ir supilkite išlydytą sviestą.
3. Visą masę išklokite į kepimo formos dugną ir šonus stipriai paspausdami.
4. Dėkite į iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių. Per tą laiką, kol kepa, susimaišykite kremą.
5. Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi. Dėkite po vieną kiaušinį kiekvieną gerai išplakdami. Berkite krakmolą, supilkite likerį ir dar kartą gerai išmaišykite.
6. Ištraukite apkeptą pagrindą, supilkite kreminę sūrio masę ir dėkite atgal į orkaitę, ant dugno padėjus indą su vandeniu ir taip dar kepkite maždaug 60 minučių 160 laipsnių temperatūros orkaitėje.
7. Kai jau tortas iškepa, leiskite atvėsti, ant viršaus ištepkite lydytą šokoladą ir dėkite į šaldytuvą bent jau 4 valandoms. Skanaukite!
8. Patarimas: Jeigu norisi, galite papuošti balto šokolado drožlėmis.
9. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.