Karamelinis šokoladinis kavos tortas su maskarpone ir Rududu pagal Beatą

2024-01-17 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Karamelinis šokoladinis kavos tortas su maskarpone ir Rududu pagal Beatą
Labai panašų karamelini šokoladinį kavos tortą jau buvau gaminusi. Tačiau kažko man jame trūko, tad nesidalinau receptu su visuomene. Šį kartą Jūsų dėmesiui atnaujintas bei patobulintas variantas, kuris man labai patiko. 

Kol su vaikais lipdėme tortą, tai buvo suvalgyti visi biskvito trupiniai bei išlaižytas dubenėlis, kuriame buvo pagamintas kremas. Tai jau buvo ženklas, kad tortas turėtų būti skanus, taip ir buvo. Patiko ir suaugusiems, ir vaikams. Šiai dienai šis tortas yra vienas iš pačių mėgstamiausių mūsų šeimoje ir bus gaminamas ateityje ganėtinai dažnai. Rekomenduoju pamėginti ir įvertinti. :)

Ingredientai

    Biskvitui (kiekiai 26 cm skersmens formai, o skliausteliuose 30 cm skersmens):
    • minkštas sviestas: 190 gramų (250 gramų)
    • cukrus: 330 gramų (440 gramų)
    • kiaušiniai: 3 (4)
    • miltai: 330 gramų (440 gramų)
    • kakava: 30 gramų (40 gramų)
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių (2,5 arbatinio šaukštelio)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • tirpi kava: 3 valgomųjų šaukštų (4 valgomųjų šaukštų; ištirpiname 3 šaukštuose karšto vandens)
    • pienas: 260 mililitrų (350 mililitrų)
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 500 gramų (750 gramų)
    • karamelė "Rududu": 1 indelio (1,5 indelio)
    Sirupui:
    • paruošta stipri kava: 150 mililitrų (200 mililitrų)
    • cukrus: 75 gramų (100 gramų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską suberkite į vieną dubenį bei persijokite bent 2 kartus.
  2. 2. Kitame inde cukrų bei vanilinį cukrų su sviestu išplakite iki purumo bei įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išplakdamos. Viso sviesto masę plakite maždaug 5 minutes.
  3. 3. Tada į sviesto masę supilkite pusę miltų mišinio bei išmaišykite su šaukštu arba mentele, bet ne mikseriu. Į pieną supilkite ištirpintą kavą bei visą šį mišinį supilkite į sviesto masę. Dar kartą lengvai išmaišykite. Suberkite likusį miltų mišinį bei išmaišykite.
  4. 4. Tuomet kepimo formos dugną išklokite su kepimo popieriumi bei išpilkite į ją paruoštą tešlą. Kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minutes (tikrinkite mediniu iešmeliu). Iškepusius biskvitus pilnai atvėsinkite bei perpjaukite į tris dalis.
  5. 5. Sulaistymas: Užplikytą kavą be tirščių supilkite į puodą, suberkite cukrų bei ant silpnos ugnies virkite maždaug 15-20 minučių (turėtų sumažėti kavos kiekis bei sirupas tapti tirštokas). Atvėsinkite.
  6. 6. Surinkimas: Pirmąjį biskvito lakštą gerai patepkite į sirupą padažytu konditeriniu teptuku. Dėkite ketvirtadalį kremo, paviršių išlyginkite. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą, suvilginkite jį ir vėl kremas bei taip kartokite, kol neliks biskvitų.
  7. 7. Paskui torto viršų ir jeigu norisi šonus aptepkite likusiu kremu bei palaikykite šaldytuve bent jau 3 valandas (idealiausia per visą naktį), kad tortas sutvirtėtų.
  8. karamelinis šokoladinis kavos tortas su maskarpone ir rududu
  9. 8. Papuoškite taip, kaip širdelė geidžia. Skanaus!
  10. karamelinis šokolado kavos tortas su maskarpone ir rududu
Karamelinis šokoladinis kavos tortas su maskarpone ir Rududu pagal Beatą
Tortas "Bounty"
(6)
Citrininis blynų tortas
(4)
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
(4)