Nekeptas bananinis meduolių tortas

2025-01-07 Autorius mitybosdienorastis

Nekeptas bananinis meduolių tortas
Nekeptas bananinis meduolių tortas – lengvai paruošiamas, tačiau nepaprastai skanus desertas. Purūs meduoliai, suminkštinti švelniame grietinės ir jogurto kreme su cukraus pudra, susijungia su sultingais bananų sluoksniais, suteikdami desertui gaivumo ir saldumo. Sluoksniuotas ir papuoštas juodojo šokolado drožlėmis, tortas ne tik atrodo viliojančiai, bet ir stebina savo švelnia tekstūra bei puikiu skoniu. Puikus pasirinkimas, kai norisi greito, gardaus ir vizualiai patrauklaus deserto. Patiekite atšaldytą – jis tik dar labiau išryškins savo skonio subtilybes.

Redaktorės Vaidos komentaras - jeigu norisi daugiau šokolado, jo gabaliukų galima pabarstyti ir sluoksniuojant bananus. 

Ingredientai

    • Meduoliai: 400 g (tinka bet kokio skonio ar klasikiniai)
    • Bananai: 3 vnt.
    • Natūralus jogurtas: 250 g
    • Grietinė: 150 g (30% riebumo)
    • Cukraus pudra: 100 g
    • Juodasis šokoladas: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Meduolius supjaustyti išilgai į 2-3 dalis.
  2. 2. Dubenyje sumaišyti grietinę, jogurtą bei cukraus pudrą.
  3. 3. Paruoštą masę supilti ant meduolių ir gerai išmaišyti.
  4. 4. Bananus supjaustyti riekelėmis.
  5. 5. Į torto formos dugno dėti meduolių sluoksnį.
  6. 6. Ant viršaus išdėlioti bananus, tada vėl dėti meduolius, tuomet bananus.
  7. 7. Sluoksniavimą užbaigti meduolių sluoksniu.
  8. 8. Tortą pabarstyti juodojo šokolado drožlėmis ir perkelti į šaldytuvą bent valandai.
Nekeptas bananinis meduolių tortas
Recepto autorius mitybosdienorastis
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)
Tiramisu nekeptas tortas
(3)
Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu
(4)
Alkava - aguoninis tortas su morengais
(2)
Želė tortas su migdoliniu pagrindu ir rikota
(1)