Nekeptas bananinis meduolių tortas

Autorius apie receptą

Nekeptas bananinis meduolių tortas – lengvai paruošiamas, tačiau nepaprastai skanus desertas. Purūs meduoliai, suminkštinti švelniame grietinės ir jogurto kreme su cukraus pudra, susijungia su sultingais bananų sluoksniais, suteikdami desertui gaivumo ir saldumo. Sluoksniuotas ir papuoštas juodojo šokolado drožlėmis, tortas ne tik atrodo viliojančiai, bet ir stebina savo švelnia tekstūra bei puikiu skoniu. Puikus pasirinkimas, kai norisi greito, gardaus ir vizualiai patrauklaus deserto. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Meduolius galima pakeisti sausainiais "Selga" arba "Gaidelis", jei ieškote kitokio skonio derinio.
  • Vietoje natūralaus jogurto galima naudoti graikišką jogurtą, kuris suteiks kremui dar daugiau sotumo.
  • Bananų vietoje galima naudoti kitus vaisius: braškes, persikus arba kriaušes, priklausomai nuo sezono.
  • Grietinę galima pakeisti maskarponės sūriu, kuris suteiks kremui dar daugiau prabangos.
  • Cukraus pudrą galima pakeisti skystu medumi arba klevų sirupu, jei norite natūralesnio saldumo.
  • Juodąjį šokoladą galima pakeisti baltuoju arba pieniniu šokoladu, atsižvelgiant į asmeninius skonių pomėgius.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš serviruodami, palikite tortą šaldytuve mažiausiai 3-4 valandas, o geriausia – per naktį, kad meduoliai gerai suminkštėtų ir įgertų kremo skonį.
  • Rinkitės vidutinio prinokimo bananus – ne per žalius ir ne per prinokusius, kad jie išlaikytų savo formą sluoksniuojant.
  • Meduolius pjaustykite aštriu peiliu, kad jie nesutrūkinėtų ir nesutrupėtų.
  • Kremo konsistenciją galite reguliuoti, pridėdami daugiau arba mažiau cukraus pudros.
  • Patiekite tortą šaltą, nes tuomet jo skonis geriausiai atsiskleidžia.
  • Palikite mažą kiekį kremo papuošimui – juo galite aptepti torto šonus, kad atrodytų dar gražiau.
  • Šokolado drožles geriausiai gaminti naudojant vegetabilinį skustuvą ir šaltą šokolado plytelę iš šaldytuvo.
  • Jeigu norisi daugiau šokolado, jo gabaliukų galima pabarstyti ir sluoksniuojant bananus. 

Ingredientai

    • Meduoliai: 400 g (tinka bet kokio skonio ar klasikiniai)
    • Bananai: 3 vnt.
    • Natūralus jogurtas: 250 g
    • Grietinė: 150 g (30% riebumo)
    • Cukraus pudra: 100 g
    • Juodasis šokoladas: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Meduolius supjaustyti išilgai į 2-3 dalis.
  2. 2. Dubenyje sumaišyti grietinę, jogurtą bei cukraus pudrą.
  3. 3. Paruoštą masę supilti ant meduolių ir gerai išmaišyti.
  4. 4. Bananus supjaustyti riekelėmis.
  5. 5. Į torto formos dugno dėti meduolių sluoksnį.
  6. 6. Ant viršaus išdėlioti bananus, tada vėl dėti meduolius, tuomet bananus.
  7. 7. Sluoksniavimą užbaigti meduolių sluoksniu.
  8. 8. Tortą pabarstyti juodojo šokolado drožlėmis ir perkelti į šaldytuvą bent valandai.
Nekeptas bananinis meduolių tortas
Recepto autorius mitybosdienorastis

Atsiliepimai

Biskvitinis medaus tortas "Sodžius" - norisi dar ir dar!
(12)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Nekeptas sūrio tortas | Receptas
(25)
Sodrus kavos tortas
(13)
Plikytų pyragaičių tortas
(3)